Dzūkų žinios

Lazdijų garbės piliečio vardai – verslininkų Jurkevičių šeimai

Dalintis:
Garbės piliečių regalijos Danutei ir Petrui Jurkevičiams bus įteiktos birželio 7 dieną Lazdijų miesto parke pirmosios Pasienio fiestos dienos metu.

Per svarbiausią Lazdijų krašto renginį – Pasienio fiestą – bus įteiktos regalijos naujiems Lazdijų rajono garbės piliečiams.

Praėjusią savaitę Lazdijų rajono savivaldybės taryba vienbalsiai priėmė sprendimus suteikti Lazdijų rajono savivaldybės garbės piliečių vardus žinomiems rajono verslininkams ir visuomenininkams Petrui Jurkevičiui ir Danutei Jurkevičienei.

Siūlymą suteikti šį patį garbingiausią Lazdijų rajono savivaldybės titulą Danutei ir Petrui Jurkevičiams pateikė Lazdijų kultūros centras.

„Danutė ir Petras Jurkevičiai – nusipelnę Lazdijų krašto kultūrai žmonės, ilgamečiai renginių, įvairių kūrybinių veiklų rėmėjai bei puoselėtojai. 35-erius metus šoka tautinių šokių kolektyve „Lazdija“, o vasarą dalyvaus jau 9-ojoje Lietuvos dainų šventėje. Nuo jaunystės  puoselėdami kultūrą ir suprasdami jos prasmę, nuolat remia ir finansiškai palaiko renginius, festivalius ir menines veiklas. Niekada neatsisakantys padėti Danutė ir Petras Jurkevičiai tapo vienu svarbiausių kultūros ramsčių įvairioms Lazdijų krašto bendruomenėms ir įstaigoms. Ilgametė parama ir dėmesys kultūrai yra viena pagrindinių Danutės ir Petro Jurkevičių stiprybių.

Danutė ir Petras Jurkevičiai ne tik kultūros puoselėtojai, bet ir vienos didžiausių Lazdijų krašto įmonės kūrėjai. Lietuvoje ir Lazdijuose įkurtame šeimos versle dirba daugiau nei 100 darbuotojų, o nuolat augantis verslas remiasi inovacijomis ir pažangiomis technologijomis bei kuria išskirtinę vertę ir Lazdijų kraštui. Įmonės gaminiai reprezentuoja rajoną Lietuvoje ir užsienyje“, – buvo rašoma Lazdijų kultūros centro savivaldybės merei Ausmai Miškinienei adresuotame rašte.  

Lazdijų rajono savivaldybės garbės piliečio vardo suteikimo komisija posėdžiavo gegužės pradžioje.

Be Danutės ir Petro Jurkevičių kandidatūrų gauti Garbės piliečio vardą, komisijai taip pat buvo pateikta ir Tarybos nario, ilgamečio Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio kandidatūra.

Komisija, kurią sudaro 6 nariai, pradžioje balsavo, ar teikti apdovanojimui vieno, ar dviejų žmonių kandidatūras. Balsuojant vienam prieš penkis, buvo nuspręsta teikti dviejų žmonių kandidatūras.

Tada bendru sutarimu buvo nuspręsta Tarybai tvirtinti pateikti Danutės ir Petro Jurkevičių kandidatūras.

Komisijoje sprendimus priėmė Kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta, Lazdijų dekanato dekanas Nerijus Žvirblys, Lazdijų verslo klubo prezidentė Rūta Cimakauskienė, Tarybos narė Jurgita Kurauskienė, Dzūkijos VVG pirmininkė Edita Gudišauskienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Viktorija Savukienė.

„Dzūkų žinios“ sveikina naujuosius Lazdijų rajono garbės piliečius – Danutę ir Petrą Jurkevičius!

Dalintis:

1 komentaras apie “Lazdijų garbės piliečio vardai – verslininkų Jurkevičių šeimai”

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: