Dzūkų žinios

Džiugu, kad tėvystė vis labiau vertinama: 80 popierinių laiškų – tėčiams

Dalintis:
Sekmadienį, Tėvo dieną, Veisiejų Šv. Jurgio bažnyčioje buvo „išsiųsta“, kitaip tariant, išdalinta net 80 popierinių laiškų su gražiausiais sveikinimais ir palinkėjimais mylimiems tėčiams.

Sekmadienį, minint Tėvo dieną, sveikinti visi tėčiai ir globėjai. Šventė, minima visame pasaulyje, suvienija šeimas. Tai puiki proga išsakyti tėčiams tai, ką dažnai nutylime, parodyti meilę ir dėkingumą.

O kada paskutinį kartą esate gavę laišką? Popierinį – ne elektroninį? O gal vis tik parašėte kam nors? „Dabar jau retas rašo popierinius laiškus, daugiausia rašome elektroninius laiškučius, trumpas žinutes. Todėl mums ir kilo mintis Tėvo dienai tėveliams parašyti laišką. Norėjome įsitikinti, kad tikrai labai smagu gauti popierinį laišką“, – sako Veisiejų šv. Jurgio parapijos „Carito“ vadovė Ona Rėkuvienė.

Sekmadienį, Tėvo dieną, Veisiejų Šv. Jurgio bažnyčioje buvo „išsiųsta“, kitaip tariant, išdalinta net 80 popierinių laiškų su gražiausiais sveikinimais ir palinkėjimais mylimiems tėčiams. „Kitus vaikai nunešė tėčiams į namus, taip juos pasveikindami“, – atkreipia dėmesį O. Rėkuvienė.

Veisiejų Šv. Jurgio parapijos „Carito“ vadovė Ona Rėkuvienė su savanorėmis darbavosi iš širdies: pačios savo rankomis lankstė vokelius, ant voko piešė gėlytes, kitos kažką gražaus užklijavo, o kad laiškai atrodytų kuo tikriau, pašto ženklo vietoje užklijavo ženklą su „Carito“ logotipu. Voko viduje: sveikinimas – tėčiui. Veisiejų Šv. Jurgio parapijos „Carito“ vadovė Ona Rėkuvienė nuoširdžiai dėkoja visoms savanorėms, prisidėjusioms prie tokio įdomaus, daug laiko reikalaujančio, bet kartu daug gerų emocijų teikiančio darbo. „Irutei, dviem Marytėms, Danguolei, dviem Danutėms, Gemai, dviem Birutėms“, – vardija savo darbščiąsias savanores Onutė. Pastebi, kad savanorės visad prisideda prie svarbių darbų: ar tai Kalėdos, ar Motinos diena, ar Tėvo diena. „Motinos dienai irgi buvome paruošę staigmeną – šventinį koncertą. Veisiejų trečiojo amžiaus universiteto ansambliukas dainavo mamoms“, – prisimena. Vis nepailsta ir vis kažkuo nustebina Veisiejų Šv. Jurgio parapijos „Carito“ savanorės. „Vis kyla naujų idėjų, tad ir darome“, – patikina Ona.

Po šv. Mišių Veisiejų Šv. Jurgio bažnyčioje Lazdijų meno mokyklos Veisiejų skyriaus mokiniai su mokytojomis Alma Dumbraviene, Renata Bučioniene, Rūta Marcinoniene surengė koncertą, skirtą Tėvo dienai.

Paklausta, kaip reagavo tėčiai, taip gražiai pagerbti, O. Rėkuvienė sako, kad liko patenkinti, mat kiekvienam juk patinka parodytas dėmesys. Juolab kad Veisiejų Šv. Jurgio parapijos klebonas Žydrūnas Burnys taip pat sveikino visus tėčius. „Tėvo dieną į bažnyčią susirenka tikrai daug tėčių“, – teigia Veisiejų Šv. Jurgio parapijos „Carito“ vadovė O. Rėkuvienė.

Pakalbinti rajono tėčiai vis tik prisipažįsta, kad daugelis jų nesureikšmina Tėvo dienos, bet džiaugiasi sulaukę sveikinimų: juk dėmesys ir buvimas kartu glosto širdį. Daugelis jų pasisakė šventinę dieną praleidę su savo šeima, net užkietėję žvejai iš žvejybos stengėsi sugrįžti anksčiau nei įprastai, nes jau skambučiai pasipylę, vaikai suvažiavę. Tiesa, dideliais laimikiais pasigirti negalėjo, auksinės žuvelės nepagavę, tad savo ir savo šeimos laimę teks kurti patiems, būti tvirtiems, būti tais, už kurių pečių jaustųsi saugi visa šeima.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: