Dzūkų žinios

Tenerifė: išskirtinė atostogų kryptis ir nekilnojamojo turto investicija

Dalintis:

Tenerifė – didžiausia iš Kanarų salų, neabejotinai viena iš lietuvių pamėgtų atostogų vietų. Ši Atlanto vandenyne esanti sala traukia lankytojus iš viso pasaulio dėl savo unikalios gamtos, puikaus klimato ir daugybės pramogų. Kuo Tenerifė išsiskiria iš kitų atostogų krypčių, tokių kaip Ispanijos kurortai, Graikijos salos ar Turkijos Rivjera?

Unikali gamta ir klimatas

Tenerifė garsėja savo unikaliu kraštovaizdžiu, smėlėtomis paplūdimio zonomis, aukštais kalnais. Salos širdyje stūkso Teidės ugnikalnis – aukščiausias Ispanijos kalnas, siekiantis 3 718 metrų aukštį. Aplink Teidę išsidėstęs Teidės nacionalinis parkas, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą ir yra vienas iš lankomiausių objektų saloje. Be to, sala turi įvairialypį klimatą – pietinė dalis yra saulėta ir karšta, tuo tarpu šiaurinėje dalyje dažniau lyja, o augmenija yra žalesnė.

Turizmo infrastruktūra ir pramogos

Puikiai pritaikyta Tenerifėje infrastruktūra ir pramogos turistams. Tiems, kas nori pasijusti kaip Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje, gali drąsiai keliauti į Playa de Las Américas ir Los Cristianos kurortus, siūlančius įvairius viešbučius, restoranus, barus ir pramogas. Salos vandens parkai, tokie kaip Siam Park, nuolat pritraukia šeimas ir adrenalino mėgėjus. Loro parkas, garsus zoologijos sodas ir jūrų muziejus, taip pat yra vienas iš pagrindinių Tenerifės lankytinų objektų, kur galima pamatyti daugybę egzotinių gyvūnų ir nuostabius jūrų gyventojus. Tenerifė yra puiki vieta vandens sportui – nuo banglenčių iki nardymo.

Istorinės ir kultūrinės vertybės

Tenerifėje galima aplankyti daug istorinių ir kultūrinių objektų. La Laguna miestas, kuris taip pat yra UNESCO pasaulio paveldo sąraše, garsėja savo kolonijine architektūra ir siauromis gatvelėmis. Santa Cruz de Tenerife, salos sostinė, siūlo įvairias parodas, muziejus ir renginius.

Lankytinos vietos Tenerifėje

Tenerifėje daugybė lankytinų vietų, kurios tikrai vertos dėmesio:

  1. Teidės nacionalinis parkas – kvapą gniaužiantis ugnikalnio kraštovaizdis ir daugybė žygio takų.
  2. Loro parkas – vienas iš geriausių zoologijos parkų pasaulyje, garsėjantis orkų šou.
  3. Auditoriumas „Adán Martín“ – modernus architektūros šedevras, skirtas muzikos ir meno renginiams.
  4. Garachico – istorinis miestelis su senoviniais pastatais ir natūraliais vandenyno baseinais.
  5. Masca kaimelis – vaizdingas kaimas kalnuose, puikiai tinkantis žygiams ir panoraminėms nuotraukoms.
  6. Puerto de la Cruz – senovinis kurortinis miestelis, garsėjantis botanikos sodu ir senovine architektūra.
  7. Los Gigantes – įspūdingos uolos, kylančios iš Atlanto vandenyno, suteikiančios įspūdingus vaizdus.
  8. Puerto Santiago – ramus miestelis su jaukiais paplūdimiais, primenantis Lietuvos Nidą. Pasak Orijaus Gasanovo, Puerto Santiago ir Los Gigantes yra kaip Lietuvos Nida – vietos, kur galima pasinerti į ramybę ir grožėtis nuostabia gamta.
  9. La Orotava – istorinis miestelis su autentiška architektūra ir įdomiais muziejais.
  10. Candelaria – religinės svarbos miestelis su didinga Candelarijos bazilika, skirta Mergelės Marijos garbei.

Nekilnojamojo turto investicija Tenerifėje

Pastaruoju metu Tenerifė tapo patrauklia vieta investicijoms į nekilnojamąjį turtą. Salos ekonomika stipri, o nekilnojamojo turto rinkos augimas stabilus. Dėl šių priežasčių vis daugiau lietuvių renkasi investuoti į nekilnojamąjį turtą Tenerifėje.

Kodėl verta investuoti Tenerifėje?

  1. Švelnus klimatas visus metus. Reiškia, kad nekilnojamasis turtas gali būti nuomojamas ištisus metus, užtikrinant nuolatinį pajamų srautą.
  2. Turizmo srautas. Saloje kasmet apsilanko milijonai turistų, o tai reiškia, kad investicija į turistams skirtą nekilnojamąjį turtą (apartamentai, vilos, poilsio namai) gali būti itin pelninga.
  3. Ekonominis stabilumas. Kanarų salos yra Ispanijos dalis, o tai užtikrina ekonominį ir teisinį stabilumą.

Vida Cechanavičienė – jūsų patarėja investicijoms

Tiems, kurie domisi nekilnojamojo turto pirkimu Tenerifėje, gali kreiptis į Vidą Cechanavičienę, kuri jau 8 metus dirba ir gyvena Tenerifėje. Ji suteiks išsamią ir patikimą informaciją apie rinką, teisinius aspektus, padės rasti geriausius pasiūlymus. Jos patirtis ir vietos žinios užtikrina, kad investicija bus sėkminga ir pelninga.

Pabaigos žodis

Tenerifė yra išskirtinė vieta tiek poilsiui, tiek investicijoms. Jos unikalus klimatas, įvairialypė gamta ir išvystyta infrastruktūra daro ją viena iš geriausių vietų tiek trumpalaikiam, tiek ilgalaikiam poilsiui. Tiems, kurie ieško pelningų nekilnojamojo turto investicijų, Tenerifė taip pat yra puikus pasirinkimas. Pasikonsultavus su Vida Cechanavičiene, galima būti tikriems, kad investicija bus sėkminga ir pelninga.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: