Dzūkų žinios

Alytaus rajone – išskirtiniai skoniai, vertinantiems sveikatą

Dalintis:

Alytaus rajone įsikūrusi „Skonių giraitė“, kurioje gimsta neeiliniai skoniai vertinantiems sveikuolišką ir veganišką mitybą. Tokią verslo idėją Ievai Marcinonienei pamėtėjo pirmagimės dukros poreikiai. Paaiškėjo, kad jai negalima valgyti kai kurių produktų, todėl teko kardinaliai keisti mitybą. Tuomet įvairūs desertai, saldėsiai mergaitei tapo uždraustu vaisiumi. Ko mama nepadarys dėl savo vaikų! Netikėtai atrastos galimybės leido mėgautis dar didesniu skonių spektru ir tuo labai norėjosi pasidalinti su kitais.

Ieškoti kitų mitybos galimybių paskatino dukros poreikiai

„Nuolat susidurdavome su nepatogumais, kai vaikas, ypač nuvažiavęs kur nors į svečius, negalėdavo valgyti nieko, kur sudėtyje būdavo kiaušinių, miltų, pieno produktų. Teko galvoti, kaip išspręsti vaiko gimtadienio torto dilemą. Tada dar nieko nežinojau apie veganiškus desertus. Jų paragavau būdama moterų stovykloje. Maniau, kad valgau desertą iš grietinėlės, varškės, bet pasirodo – iš riešutų. Buvau labai maloniai nustebinta. Nuo tada pradėjau plačiai domėtis veganiškais desertais, lankyti kursus, išbandyti įvairius receptus ir kaskart likdavau sužavėta ne tik aš, bet ir jų paragavusi artima aplinka, giminaičiai. Vis sulaukdavau prašymu ir jiems pagaminti. Taip ši patirtis mane atvedė iki „Skonių giraitės“ ir iki tol savo lankytas masažų studijas iškeičiau į sveikuoliškų desertų kursus“, – pasakoja Ieva.

Moteris pasinaudojo galimybe gauti Europos Sąjungos paramą verslo pradžiai ir įsirengti virtuvę, įsigyti reikiamos įrangos ir automobilį.

Dėmesys sveikesnei mitybai didėja

Ieva tikina, kad žmonių susidomėjimas veganiškais desertais nuo pat pradžių buvo didelis, juolab kad konkurencijos šioje nišoje yra ypač mažai. Paklausa tik didėja, mat vis daugiau žmonių atsigręžia į sveikesnę mitybą, gyvenimo būdą.

„Tokius desertus renkasi ne tik žmonės, kurie negali vartoti kai kurių produktų, bet ir visi tie, kurie ieško naujų skonių, nori kažką nustebinti ar tiesiog vertina sveiką mitybą“, – tikina Ieva.

Ievos gaminamuose augaliniuose desertuose nėra kiaušinių, pieno produktų, kviečių, glitimo, rafinuoto cukraus, hidrintų riebalų. Taip pat šie desertai nėra kepami. Pavyzdžiui, puikus cukraus pakaitalas yra agavų sirupas. Pagrindiniai ingredientai – mirkyti riešutai, datulės, įvairios sėklos. Trintą varškę primenantis kremas gaminamas iš mirkytų anakardžio riešutų. Nuostabių skonių ir spalvų desertams suteikia įvairios uogos.

Desertus renkasi ir vertinantys sveikatą

„Žinoma, tokie desertai yra brangesni, tačiau jie yra labai sotūs, todėl jų suvalgoma mažesnėmis porcijomis. Tie, kas ieško išskirtinumo, vertina sąmoningumą, supranta vertę, tokie desertai yra kaip tik jiems. Mūsų klientai yra būtent tokie. Beje, labai dažnai mūsų tortus renkasi pirmiesiems vaikų gimtadieniams, kad ir mažieji drąsiai galėtų jais mėgautis. Aš vis pagalvoju, o kodėl sveikuoliškų tortų tradicijos tampa ne tokios svarbios, kai vaikai tampa vyresni? Juk taip svarbu ugdyti vaikų sveikos mitybos įgūdžius“, – pabrėžia Ieva.

Garsas apie „Skonių giraitės“ tortus, desertus pasklidęs gan plačiai – Ievos gaminti tortai yra iškeliavę į Telšius, Klaipėdą, Palangą, Panevėžį ir kitur.

Marcinoniai gyvena kaime, Miroslavo seniūnijoje, turi karvių ūkį, todėl darbų čia niekada nestinga. Kaip tik todėl Ieva ieško partnerių, norinčių ir galinčių prisijungti prie „Skonių giraitės“ veiklos, ją plėsti.

Jeigu ir Jūsų Alytaus rajone veikiantis verslas, kuriami gaminiai, teikiamos paslaugos buvo įvertintos šalies, tarptautiniais įvertinimais, garsina Alytaus rajoną ar tiesiog sėkmingai įsitvirtina šalies, tarptautiniuose segmentuose, kviečiame kreiptis į Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyrių el. paštu komunikacija@arsa.lt ir papasakoti apie tai mūsų krašto gyventojams, svečiams, turistams. Galbūt Jūsų sėkmės istorija kažką įkvėps sukurti savo verslą.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: