Dzūkų žinios

Audra neaplenkė ir mūsų krašto

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Sekmadienį prasidėjusi audra siaubė ir mūsų rajoną bei pridarė žalos. Pirmadienio rytą socialiniuose tinkluose žmonės piktinosi, kad niekaip nesupranta, kodėl nebuvo išsiųstos perspėjimo žinutės. Audra užklupo netikėtai: virto medžiai, lūžo šakos, dalis gyventojų liko be elektros. Manoma, kad Lietuvoje siautė viena didžiausių sezono audrų. Kai kurios savivaldybės perspėjo gyventojus likti namuose net pirmadienį, nelankyti kapinių, miškų, parkų.

Pirmadienį 11 val. su elektros tiekimo sutrikimais buvo susidūrę arba jos iš viso neturėjo maždaug 165 tūkst. vartotojų Lietuvoje. Bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) skelbė, kad dėl stichijos elektros neturinčių gyventojų yra visuose Lietuvos regionuose, o blogos oro sąlygos neleido greitai pašalinti gedimų. Štai Šeštokuose, Kalvarijos gatvėje pirmadienį elektra per dieną buvo dingusi kokius 8 kartus, tačiau greitai vėl atsirasdavo. Elektra dingo dar sekmadienį, todėl, pasak vietinių, darbai buvo sutrikdyti, neveikė kranai ir Šeštokų geležinkelyje.

Tokios oro sąlygos pridarė nuostolių bei sukėlė iššūkių. Vėjas sekmadienio vakarą ir pirmadienį pridarė žalos: nulaužta daug medžių šakų, prilaužyta krūmų, net su šaknimis išversta medžių. Labai smarkus lietus ir vėjas miškuose, parkuose, viešosiose erdvėse prilaužė daug medžių šakų. Štai Lazdijų miesto parko medžiai taip pat neatlaikė šios audros. Rajono gyventojai feisbuko paskyrose skelbė likę be elektros, dalijosi nugriuvusių medžių nuotraukomis.

„Krito….Senatvė ir vėjas savo padarė. Sodinta 1942 metais“, – savo feisbuko paskyroje rašė Eugenijus Kaminskas iš Žemaitkiemio kaimo.

„Mūsų nuostoliai po praūžusios audros: nutraukti elektros laidai, nulaužtos dvi pušys, tiesiog nusuktas ir numestas abrikosas, nulaužytos slyvų šakos“, – feisbuke pasidalijo ne itin malonia žinia žinomas rajono pirtininkas Rimantas Silkė iš Znicos kaimo.

Vaizdas iš Aštriosios Kirsnos dvaro. (Nuotrauka iš Aštriosios Kirsnos FB puslapio) 


„Šiandien mūsų seniūnijos teritorijoje taip pat matyti vėjo padaryti nuostoliai – nulaužti ar išversti su šaknimis medžiai, medžių šakos. Būdviečio kaimo civilinėse kapinėse lūžusi beržo šaka užtvėrė praėjimą į kapines, vienoje kapavietėje nuvertė paminklą“, – tokie nuostoliai akivaizdžiai matosi nuotraukose Būdviečio seniūnijos feisbuko puslapyje. Paskui pasidžiaugiama, kad Aštriosios Kirsnos kaimo Žvejų gatvės gyventojams elektros tiekimas atstatytas, tačiau dalis Paliūnų kaimo Paliūnų gatvės gyventojų elektros neturėjo 20 valandų. ESO darbuotojai dirbo stengdamiesi pašalinti gedimus.

„Besitęsianti audra su dideliais vėjais neaplenkė ir mūsų“, – toks įrašas pasirodė Aštriosios Kirsnos dvaro feisbuko puslapyje. Dvaro teritorija iki trečiadienio (liepos 31 d.) nepriims lankytojų ir turistų (tiek vietinių, tiek atvykstančių).

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: