Dzūkų žinios

Alytus vėl turi savo krepšinio klubą

Dalintis:
Klubo „Alytus“ prezidentas Darius Sadeckas (dešinėje) su vienu iš žaidėjų. (Dariaus Sadecko nuotr.)

Naujajame „7bet-NKL“ sezone vėl girdėsime Alytaus vardą ir galėsime mėgautis aukšto lygio krepšiniu savame mieste. Mūsų miestui atstovaus naujai suburta krepšininkų komanda „Alytus“. Klubo prezidentas ir vienas iš Alytaus grąžinimo į krepšinio žemėlapį iniciatorių Darius Sadeckas.

Kapčiamiestyje gimęs ir augęs D. Sadeckas yra baigęs Lietuvos sporto universiteto treniravimo sistemų studijas, taip pat yra diplomuotas miškininkas, turintis magistro laipsnį.

Anksčiau ir pats aktyviai sportavęs dzūkas buvo subūręs krepšinio mėgėjų komandas Kapčiamiestyje ir Lazdijuose. Šios komandos kelerius metus rungtyniavo Lazdijų, Marijampolės „Mantingos“ bei Mažųjų miestelių lygose. „Norėjau, kad krepšinis gyvuotų ir mažuose miesteliuose, jaunimas turėtų kuo užsiimti“, – apie buvusią veiklą kalbėjo D. Sadeckas.

Anot jo, Alytus turėjo savo komandą, bet susiklostė tokia situacija, kad jos neteko. „Puikiai suprasdami, kad komanda negalės išsilaikyti be savivaldybės paramos, pirmiausia ir susitikome su jos vadovais. Mūsų idėją meras Nerijus Cesiulis priėmė geranoriškai. Aptarėme komandos steigimo planą ir pagrindinį tikslą, kad atsiradus šiai komandai krepšinis niekada iš Alytaus neišeitų“, – džiaugėsi miesto vadovų pritarimu D. Sadeckas.

„Kol dar neturime generalinio rėmėjo, komandos pavadinimas bus „Alytus“, o vėliau paaiškės: liks šis pavadinimas ar keisis. Komanda turi jau tris rėmėjus, tarp kurių ne tik alytiškiai, pokalbiai vyksta ir su galimais generaliniais rėmėjais. Kviečiame prisidėti visus, nes komanda stipri. Mes ateiname ne pasižaisti, bet laimėti“, – pabrėžė D. Sadeckas.

D. Sadecko teigimu, komanda jau visiškai sukomplektuota ir spalio mėnesį startuos naujame sezone. Rugsėjo mėnesį prasidės pasiruošimas, bus žaidžiamos parengiamosios varžybos.

Komandą sudaro Lukas Kazlauskas, Martynas Pocevičius, Juozas Balčiūnas, Malekas Devisas, Albertas Tatevosjanas (Armėnijos rinktinės kapitonas). Kai kurie žaidėjai jau yra kartu žaidę kituose klubuose. Kapitonas taip pat yra, bet kol kas klubo vadovai jo pavardę laiko paslaptyje.

Komandos treneris – alytiškis Mindaugas Jaruševičius, buvęs profesionalus krepšininkas, Lietuvos kariškių rinktinės bei buvusios Alytaus „Dzūkijos“ komandos vyr. treneris, Regionų krepšinio lygos treneris.

„Alytaus“ šio sezono siekis – patekti į TOP 4. Tikiuosi, kad mūsų krepšinio komanda savo žaidimu džiugins alytiškius“, – sakė klubo prezidentas D. Sadeckas, patikinęs, jog buvęs „Dzūkijos“ klubo savininkas Tomas Pačėsas su naujo klubo steigimu nesusijęs.

Alytus 2022 metais neteko miestui atstovavusios „Dzūkijos“ komandos, kai jos savininkas T. Pačėsas NKL rungtyniavusį klubą pardavė verslininkui Gediminui Žiemeliui.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: