Dzūkų žinios

Įsimintina naktis ligoninėje: pacientą išplėšė iš mirties gniaužtų

Dalintis:

Rugpjūčio 11-osios naktis Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės medikų bendruomenei įsiminė ilgam. Greitosios medicinos pagalbos medikų atgabentas vyras su daugybiniais sužalojimais peiliu kaklo ir pilvo srityse jau buvo be sąmonės. Ne vienam šmėstelėjo mintis, kad vilties išsaugoti gyvybę – mažai. Tačiau didelė gydytojų, medicinos darbuotojų brigada padarė stebuklą – tą naktį pacientas tarsi gimė iš naujo.

Nuo netekties – vos per žingsnį

Maždaug 2 valandą nakties buvo gautas pranešimas iš greitosios medicinos pagalbos, kad į ligoninę gabenamas kritiškai sunkios būklės pacientas, nukraujavęs iš durtinių žaizdų kūne. Vos kelios minutės pasiruošimui ir jau pacientas buvo pristatytas į Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių. Jo širdies veikla dar buvo fiksuojama, teko intubuoti, atlikti kitas būklę stabilizuojančias procedūras ir skubiai gabenti į operacinę.

Operacijos metu reikėjo siūti ne mažiau nei penkias pjautines žaizdas kakle. Buvo pažeistos stambios kaklo venos. Laimei, pagrindinė miego arterija nebuvo pažeista, nors iki jos tetrūko vos milimetro. Tokiu atveju išgelbėti paciento galimybių greičiausiai nebūtų.

Buvo sustabdytas kraujavimas, būklė stabilizuota. Atlikta ir pilvo organų revizija, nes pilve buvo didelė kiaurymė. Taip pat aptikta ir žaizda krūtinėje. Rasta organų sužeidimų, sustabdytas kraujavimas, atliktos kitos procedūros.

Operacija truko daugiau kaip tris valandas.

Galiausiai po daugiau kaip paros, praleistos Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje, pacientas buvo perkeltas į Chirurgijos skyrių.

Įsimintina naktis – ir pacientui, ir ligoninės bendruomenei

„Tokių sunkių ir sudėtingų atvejų pasitaiko ne taip dažnai. Pacientas ir ligoninės bendruomenė šią datą atsimins ilgai, nes jo gyvybė kabojo ant plauko“, – sakė tą lemtingąją naktį pacientą operavęs laikinai Alytaus apskrities ligoninės direktoriaus pareigas einantis gydytojas chirurgas Svajūnas Žukauskas.

Pasak jo, prie paciento dirbo didelė medikų brigada – Priėmimo – skubios pagalbos, Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių, operacinės komanda.

„Asmeniškai dėkoju visai tą naktį dirbusiai ligoninės komandai. Pagalba buvo suteikta neįtikėtinai greitai ir tiksliai, dėl to pavyko išgelbėti paciento gyvybę“, – sakė S. Žukauskas.

Už gyvenimą dėkojo medikams ir draugui

Tokios gyvenimo dovanos sulaukęs pacientas praėjusią savaitę iš ligoninės buvo išleistas. Paklausus, kaip jaučiasi, susigraudino ir vos rinko žodžius:

„Vaikštau sveikas ir gyvas. Dar sunku suvokti, kas ir kaip įvyko. Tik žinau, kad gavau neįkainojamą dovaną gyventi. Gimiau antrą kartą“, – sakė pacientas.

Jis tikino, kad daug ko neatsimena, tik momentą, kai atsibudo ligoninėje. Ir kai gydytojai paaiškino situaciją, jam buvo sunku patikėti tuo, kas įvyko, kuo viskas vos nesibaigė.

Vyriškis dėkojo visam ligoninės personalui, kurio dėka jis gavo ne tik antrą šansą gyventi, netrukus švęsti savo tikrąjį gimtadienį, bet ir sulaukti jau lapkritį gimsiančio antro anūko.

Už gyvenimą jis dėkingas ir draugui, kuris, sugrįžęs pasiimti atsitiktinai palikto telefono, surado jį kraujo klane ir iškvietė greitąją.

„Pasirodo, stebuklų tikrai būna ir angelai danguje savo misiją atlieka. Linkime pacientui sveikatos ir niekada daugiau nepatirti nieko panašaus“, – prisimindamas lemtingąjį rugpjūčio 11-osios nakties įvykį sako S. Žukauskas.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: