Dzūkų žinios

Jaunieji Lazdijų krepšininkai stovyklavo Punske

Dalintis:

Jau tapo gražia tradicija jauniesiems rajono krepšininkams rengti vasaros stovyklas kaimyninėje Lenkijoje, Punske. Jas daugiau nei dešimtmetį organizuoja Lazdijų krepšinio klubas ir krepšinio treneris Ričardas Čepononis.

Stovykla Punske organizuojama kasmet jau 13 metų, ten stovyklaudamos užaugo dvi naujos krepšininkų kartos.

Šiemet Punske stovyklavo vaikai, gimę nuo 2009 iki 2015 metų. Buvo atlikta apklausa, kas norėtų patekti į šią stovyklą. Susidarė nemažas būrys norinčiųjų iš viso Lazdijų rajono, net 29 jaunieji krepšininkai.

Kaip teigė R. Čepononis, stovyklos tikslas – tobulinti vaikų krepšinio įgūdžius ir sudaryti geras sąlygas vaikams smagiai leisti atostogas. Stovykloje dalyvauja pradedantieji ir jau seniau žaidžiantys krepšinį vaikai iš Lazdijų rajono.

„Ten viskas susiję su krepšiniu, tik kai kurios pramogos nesusijusios, bet vyksta treniruotės, teorinės paskaitos, net ir sveikos mitybos mokymai, taip pat įvairūs turnyrai – vienas prieš vieną, individualūs konkursai. Žaidžiame draugiškas rungtynes su Punsko bendraamžiais, paskui sugalvojame pramogų, aplankome įdomesnes šio Lenkijos lietuviško krašto vietas, o šiemet žaidėme lazerinį dažasvydį“, – pasakojo stovyklos iniciatorius.

Vaikai gyvena Punsko licėjaus bendrabutyje, ten pat sportuoja, valgo šalia esančioje valgykloje, netoliese tyvuliuoja ežeras, yra sporto aikštynas, salė, kuri gelbsti blogu oru.

Pasidomėjus, kodėl stovykla Lazdijų krašto vaikams rengiama Punske, R. Čepononis sakė, jog Lazdijuose tokiai stovyklai nėra tinkamų sąlygų.

„Mes neturime Lazdijuose tokių sąlygų: neturime salės, maitinimo ir apgyvendinimo vienoje vietoje, Tikiuosi, kad ir pas mus ateityje visa tai bus. O antra sąlyga, kodėl renkamės Punską, yra ta, kad draugaujame su Punsko mokyklomis, yra punskiečių, kurie Lazdijuose žaidžia krepšinį“, – sakė treneris.

Stovykla sulaukė ir rėmėjų dėmesio. Šiemet joje lankėsi ir UAB „Dzūkų žinios“ vadovas Darius Brindza, kuris stovyklautojams įteikė malonių dovanų.

Dalintis:

1 komentaras apie “Jaunieji Lazdijų krepšininkai stovyklavo Punske”

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: