Dzūkų žinios

Alytaus aerodrome – neįprastos varžybos

Dalintis:

Į dalį Alytaus  aerodromo pretenduojanti LR Krašto apsaugos ministerija čia planuoja įrengti dronų centrą ir 800 metrų šaudyklą. Savo ketinimų įveiklinti teritoriją neatsisako Alytaus miesto savivaldybė. Kol vietos ir šalies valdžia nesutaria – aviatoriai mėgaujasi dangumi.

Iš Alytaus kilęs  aviatorius Vytautas Rafanavičius nuo 2016 metų rengia oro navigacines varžymas. Nostalgiją savo miestui jaučiantis vyras nusprendė tokias varžybas surengti ir Dzūkijos sostinėje ir susidomėjimo iškart sulaukė iš vietos pilotų.

Pagal varžybų taisykles, pilotai, naudodamiesi jiems duotu popieriniu žemėlapiu turi įskristi į 600 metrų pločio oro tunelį ir nurodytu maršrutu skristi 57 kilometrus. Neskrendama tiesia linija, kryptis keičiasi. Distanciją ekipažas turi  įveikti labai tiksliai per 31.04 sekundės. Už kiekvieną pavėluotą ar anksčiau įveiktą sekundę ekipažas praranda taškus. Pilotai stebimi specialia technika sumontuota dalyvio lėktuve. Jeigu lėktuvas pažeidžia oro tunelio ribas už kiekvieną sekundę taip pat skiriami baudos taškai.

Pirmą vietą oro navigacijos varžybose iškovojo piloto Audriau Dumalako ir Sauliaus Čerkausko duetas. Nuo nustatyto laiko nukrypę vos kelias sekundes.

„Sunkiausia apskaičiuoti finišo laiką, mat ore sustabdyti lėktuvo neįmanoma“, – sako varžybų nugalėtojas Audrius Dumalakas.

Varžybų organizatorius Vytautas Rafanavičius mano, kad Alytus privalo išlaikyti aerodromą. Esą mažų lėktuvėlių daugėja, jeigu būtų tinkamai įrengta infrastruktūra – miestas gautų naudos.

Tokio formato varžybose, kai vyksta Lietuvos čempionatas dalyvauja dešimtys lėktuvų. Varžybų organizatorius Vytautas Rafanavičius kitąmet žada vėl surengti tokias varžybos ir į Alytų  pakviesti daugiau pilotų.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: