Dzūkų žinios

Maišyk darbą su studijom“: „Lidl Lietuva“ siūlo lankstų darbo grafiką ir karjeros galimybes studentams

Dalintis:

Statistika rodo, kad Lietuvoje po paskaitų į darbą skuba kas antras studentas. To priežastis – ne tik noras kuo greičiau tapti finansiškai nepriklausomais, tačiau ir išmokti kažką naujo bei pradėti kaupti profesinę patirtį. Išbandyti skirtingas profesijas pačioje karjeros pradžioje – puiki galimybė įgauti naujų ir patobulinti jau turimus įgūdžius.

„Top Employer 2024 Lietuva“ ir „Top Employer 2024 Europe“ sertifikatus šeštą kartą iš eilės pelniusi įmonė „Lidl Lietuva“ suteikia patrauklias darbo sąlygas darbuotojams – šalia visų naudų studentams siūlo itin lankstų darbo grafiką. Įmonė pristato naują studentams skirtą darbdavio įvaizdžio kampaniją „Maišyk darbą su studijom“, kurioje akcentuoja ne tik galimybę studijas derinti su darbu parduotuvėje, bet ir karjeros perspektyvas ateityje.

Darbas studijų metu suteikia itin daug vertingos patirties – jaunuoliai ne tik gali „pasimatuoti“ skirtingas profesijas, bet ir ugdyti savo atsakomybę bei įgyti naudingų laiko valdymo įgūdžių. Natūralu, kad neseniai mokyklą baigę jaunuoliai vis dar svarsto, kokį karjeros kelią pasirinkti, todėl „Lidl Lietuva“ suteikia galimybę jį atrasti, atliekant apmokamą praktiką įvairiuose įmonės skyriuose ar departamentuose arba įsidarbinant parduotuvėje“, – sako „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė.

Ji priduria, kad stengiantis suderinti studijas ir darbą, įgyjami profesiniai, gerinami laiko planavimo ar bendravimo įgūdžiai, kurie praverčia ne tik profesiniame, bet ir asmeniniame gyvenime. Pasak S. Savickienės, studentai įgauna daugiau pasitikėjimo savimi, drąsiau dalijasi savo idėjomis ir sugeba geriau pažinti savo stipriąsias bei silpnąsias puses.

Studentams susiduriant su problema, kad ne visi darbdaviai siūlo lankstumą, „Lidl Lietuva“ atsižvelgia į šį poreikį ir suteikia galimybę derinti darbą parduotuvėje su studijomis, o nauja darbdavio įvaizdžio kampanija padeda atkreipti dėmesį į įmonėje suteikiamas sąlygas. Pagrindinis kampanijos akcentas – lankstus darbo grafikas, leidžiantis studentams ne tik įgyti profesinės patirties, bet ir sėkmingai siekti išsilavinimo. „Maišyk darbą su studijom“ kampanija bus matoma interneto puslapiuose, viešojo transporto ekranuose, lauko reklamose, radijuje, socialiniuose tinkluose bei darbo skelbimo portaluose.

Lanksčios darbo sąlygos parduotuvėse

Vienoje iš „Lidl“ parduotuvių dirbantis studentas Grantas pasakoja, kad dirbti šioje įmonėje jį paskatino lankstus grafikas ir dinamiška darbo kasdienybė.

„Mano diena prasideda tuomet, kai ryte atvyksta naujos prekių siuntos, kurias reikia sudėti į lentynas. Po prekių iškrovimo pradedu savo darbus kasoje – čia tenka bendrauti su klientais, skenuoti prekes, priimti apmokėjimus ar atsakyti į klientams kylančius klausimus. Vakare padedu sutvarkyti parduotuvę – peržiūriu lentynas, jas papildau, sutvarkau produktų išdėstymą, užtikrinu bendrą parduotuvės tvarką. Dažniausiai net nepastebiu, kaip greitai praeina diena, tad nuobodžiauti tikrai netenka“, – apie savo dieną pasakoja Grantas.

Vaikinas pažymi, kad tiek jam, tiek kitiems pažįstamiems studentams, renkantis darbą yra labai svarbu lankstus darbo grafikas.

„Mokslo metams prasidėjus, darbą puikiai sekasi derinti su studijomis ir laisvalaikiu, nes „Lidl“ prisitaiko prie mano studijų grafiko. Galiu dirbti puse etato tik savaitgaliais – tai leidžia visą likusią savaitę skirti studijoms ir asmeniniams pomėgiams. Toks darbo grafikas suteikia galimybę išlaikyti pusiausvyrą tarp darbo ir mokslų bei siekti gerų rezultatų abiejose srityse“, – neabejoja jis.

Dinamiška praktika tarptautinėje įmonėje

„Lidl Lietuva“ siūlo patirtį kaupti ne tik įsidarbinant, bet ir atliekant apmokamą praktiką. Personalo padalinyje įmonės centrinėje būstinėje praktiką atliekantis Lukas pasakoja, kad šios praktikos metu jis turi neeilinę galimybę pasisemti daug įvairių žinių. Lukas mano, kad taip yra ne tik dėl dinamiškos darbo kasdienybės, bet ir dėl to, jog gali mokytis iš tikrų savo srities profesionalų.

„Vos prisijungus prie „Lidl“ komandos, mano dėmesį atkreipė kolegų entuziazmas ir darbo etika. Darbas tarptautinėje įmonėje, savo srities profesionalų aplinkoje, suteikia didelę motyvaciją ir galimybes tobulėti pačiam. Nuolat bendrauju su didele dalimi komandos, integracija į ją buvo greita, sklandi, o kolegos noriai dalinasi savo patirtimi“, – teigia Lukas.

Lukas pasakoja, kad vietą praktikai rinkosi itin atsakingai, nes girdėjo daug ir įvairių studentų atsiliepimų apie darbą kitose šalies įmonėse.

„Artimoje aplinkoje ne kartą teko girdėti įvairius stereotipus apie praktiką, kurios metu studentai taip ir negauna žinių, naudingų jų ateities karjeroje. Tačiau šioje įmonėje nuo pat pirmųjų dienų pasijutau komandos dalimi bei gavau realių atsakomybių, dėl kurių galiu jaustis visaverčiu kolega“, – pasakoja Lukas.

Jam pritaria ir Personalo atrankų ir darbdavio įvaizdžio skyriuje praktiką atliekanti Indrė, kuri priduria, kad „Lidl Lietuva“ vyrauja palaikančios komandos jausmas.

„Praktikos metu jaučiuosi lygi su visais ir galiu dirbti itin gerai susidirbusioje komandoje. Visi kolegos palaikantys ir mielai atsakys net į paprasčiausią klausimą. Tai ypač padėjo praktikos pradžioje, kuomet dar buvo sunku apsiprasti naujoje aplinkoje ir jaučiau daugiau nerimo. Taip pat itin džiugina, kad galiu būti naudinga – išsakydama savo nuomonę, ruošdama projektus, teikdama pasiūlymus. Džiaugiuosi, kad mano įžvalgos yra ne tik išgirstos, bet ir pripažintos“, – tvirtina Indrė.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 75 „Lidl“ parduotuvės 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Užs. Nr. 011

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: