Dzūkų žinios

Naujojo Tarybos nario siūlymas – daugiau socialinio teisingumo globojantiems be tėvų likusius vaikus

Dalintis:

Jauni politikai, įsilieję į Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narių gretas, sugeba pateikti racionalių pasiūlymų ir sulaukia Tarybos senbuvių pritarimo.

Tarybos narys Kęstutis Bartuškevičius praėjusiame Tarybos posėdyje puikiai realizavo socialdemokratines vertybes, pasiūlęs sprendimo projekto pakeitimus, kurie turėtų teigiamai atsiliepti tam tikrų socialinių grupių gerovei.

Taryba nusprendė pakeisti šiuo metu galiojantį 2020 m. birželio 19 d. priimtą sprendimą Nr. 5TS-406 „Dėl pagalbos pinigų asmenims (šeimoms), kurie globoja (rūpinasi) ir prižiūri be tėvų globos likusius vaikus, skyrimo ir panaudojimo rajono savivaldybėje tvarkos aprašo patvirtinimo“. Punktas papildytas papunkčiais, atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu ne visi Lazdijų rajono savivaldybės globotojai, kurie globoja be tėvų globos likusius vaikus, turi teisę gauti pagalbos pinigus ir dėl to, kad pasikeitė teisinis reguliavimas. 

Kęstutis Bartuškevičius pasiūlė be tėvų likusius vaikus globojančioms šeimoms mokėti pinigus pagal globojamų vaikų skaičių.

„Džiaugiuosi, kad Tarybos posėdžio metu buvo patvirtintas mano siūlymas. Tas siūlymas gimė tada, kai susipažinau su sprendimo projektu. Skaitant projektą, mane išmušė iš vėžių tai, kad iki šiol išmokos globėjams buvo diferencijuojamos pagal vaikų skaičių. Buvo siūloma, kad už vieną vaiką globotojai gautų po keturis socialinius bazinius išmokų dydžius, tai yra 220 eurų, už du vaikus gautų 330 eurų, o už tris ir daugiau apie 495 eurus. Kuo daugiau vaikų, tuo mažiau pinigų tenka vienam vaikui“, – pasakojo Tarybos narys.

Jo nuomone, turi būti socialinis teisingumas, globotojai už kiekvieną vaiką turėtų gauti vienodą sumą, nes šitie pinigai yra parama globėjams.

„Kiekvienas globėjas, prisiimdamas vaiką globoti, nori padėti tam vaikui ir investuoja. Mano nuomone, parama turėtų būti vienoda, nors kai kas sakė, jog vaikai auga vienuose namuose, todėl daug dalykų vyksta bendrai ir nereikalauja papildomų investicijų. Pilnai suprantu, kad sriubos galima daugiau išvirti, bet reiks dviejų lovų, į mokyklą dviejų kuprinių, taip pat drabužių, su vienomis kelnėmis juk neisi“, – savo poziciją argumentavo K. Bartuškevičius.

Jis kalbėjo, jog mūsų rajone nėra daug šeimų, kurios globotų daugiau nei po vieną vaiką. Yra globojami 29 vaikai, iš jų 20 šeimų globoja po vieną vaiką, trys šeimos globoja po du vaikus ir tik viena šeima rengiasi globoti tris vaikus.

Politiko teigimu, šis pakeitimas nesudarys didelių problemų savivaldybės biudžetui, tačiau gal paskatins globoti daugiau vaikų.

K. Bartuškevičiaus pasiūlytas Tarybos sprendimo projekto pataisymas sulaukė visuotinio kolegų pritarimo, sprendimas buvo priimtas vienbalsiai.

„Džiaugiuosi, kad man pavyko įtikinti kolegas, norėčiau, kad šis sprendimas paskatintų globėjus pas save priimti daugiau vaikų“, – sakė K. Bartuškevičius.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: