Dzūkų žinios

Toliau populiarinamas mokymasis darbo vietoje: apdovanoti nacionalinio konkurso „Metų Pameistrys 2024“ laureatai

Dalintis:

2024 m. spalio 17 d. Vilniuje, Vaidilos teatre įvyko Europos socialinio fondo agentūros organizuotas, iškilmingas nacionalinio konkurso „Metų Pameistrys 2024“ apdovanojimų teikimo ceremonijos renginys. Jo metu apdovanoti geriausi Lietuvos meistrai, pameistriai, profesijos mokytojai, profesinio ugdymo įstaigos bei įmonės, labiausiai prisidėjusios prie sėkmingų pameistrysčių įgyvendinimo. Renginio metu pameistrystės rezultatais bei vykusiu konkursu, laimėtojų pergalėmis pasidžiaugti atvyko ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrė Agnė Kudarauskienė, kuri tarė sveikinimo žodį dalyviams.

„Pameistrystė, arba kitaip tariant mokymasis realioje darbo vietoje ir galimybė gauti už tai darbo užmokestį yra vertinga ir svarbi ne tik tiems, kurie mokosi profesijos, bet ir kiekvienam prie to prisidedančiam – įmonei, mokytojui, meistrui, profesinio mokymo įstaigai. Pastaraisiais metais valstybė skyrė rekordiškai daug lėšų pameistrysčių skatinimui ir jų įgyvendinimui, ir jau galime matyti rezultatus – kas ketvirtas profesijos mokėsi pameistrystės būdu. Manau, kad siekiant dar geresnių rezultatų, ir darbdaviai ir profesinės mokyklos turėtų sekti pavyzdžiu tų šalių, kuriose pameistrystė kaip mokymo forma jau yra įsitvirtinusi ir populiari, pavyzdžiui Vokietija. Norint būti geriausiu, turi mokytis iš geriausių“, – sako A. Kudarauskienė, ŠMSM viceministrė. Renginio metu sveikinimo žodį taip pat tarė ir Lietuvos profesinio mokymo įstaigų asociacijos prezidentas Vytautas Zubras, o nominacijų laimėtojus sveikino ir apdovanojimus įteikė Lina Nevinskienė, Europos socialinio fondo agentūros direktorė, konkurso metu išrinkta komisijos, rinkusios sėkmės istorijas, pirmininke.

Nacionaliniame konkurse „Metų Pameistrys 2024“ šiais metais sulaukta rekordinio skaičiaus, net 40 paraiškų dalyvavimui konkurse iš 23 profesinio ugdymo įstaigų. Konkurso metu rinkta po 3 laimėtojus 5 nominacijų kategorijose: „Metų pameistrys“; „Metų meistras“; „Metų profesijos mokytojas“; „Metų darbdavys/įmonė“; “Metų profesinio mokymo įstaiga”. Konkursui buvo sudaryta speciali komisija iš įvairių institucijų: Lietuvos pramoninkų konfederacijos, Lietuvos profesinio mokymo įstaigų asociacijos, Lietuvos darbdavių konfederacijos, Lietuvos inžinerijos ir technologijų asociacijos (LINPRA), Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Europos socialinio fondo agentūros. Konkurso komisija iš 40 gautų istorijų atrinko 16 laimėtojų, pelniusių apdovanojimus. Komisijos atrinktos sėkmės istorijos taip pat publikuotos delfi.lt portale, kur skaitytojai turėjo galimybę balsavimo būdu išrinkti labiausiai patikusias istorijas, po vieną kiekvienoje iš 5 kategorijų, laimėjusias „Simpatijų prizą“. Iš viso už istorijas balsavo net 40 927 žmonių, o socialiniame tinkle Facebook istorijomis pasidalinta 2255 kartus.

Nominacija „Metų Pameistrys“ laimėtojai:

I vieta – Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centro, mokinys, studijuojantis „Orlaivio antžeminio aptarnavimo specialisto“ profesiją, Daniel Jankovski

II vieta – Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro mokinys, studijuojantis paramediko specialybę, Haroldas Petkus

III vieta – Alytaus profesinio rengimo centro mokinys, besimokantis suvirintojo specialybės, Ugnius Bubelis

Nominacija „Metų meistras“ laimėtojai:

I vieta – VŠĮ Greitosios Medicinos Pagalbos Tarnybos (GMPT) Šiaulių filialo Akmenės teritoriniame skyriaus paramedikas, Liutauras Balseris.

II vieta – AB „Astra LT“ darbuotojai Rytis Morkūnas ir Antanas Matulionis.

III vieta – UAB „CIE LT Forge“ Įrengimų priežiūros padalinio vadovas Rytis Bortkevičius.

Nominacija „Metų profesijos mokytojas“ laimėtojai:

I vieta – Plungės technologijų ir verslo mokyklos mokytojas Antanass Gedgaudas

II vieta – VšĮ Raseinių technologijos ir verslo mokyklos mokytoja-ekspertė, Danutė Asauskienė

III vieta – Kauno technologijų mokymo centro, dr. Aleksandras Kirka

Nominacija „Metų įmonė“ laimėtojai:

I vieta – AB „Astra LT“ (Alytus)

II vieta – UAB „Litcargus“ (Vilnius)

III vieta – UAB „CIE LT Forge“ (Marijampolė)

Nominacija „Metų profesinio mokymo įstaiga“ laimėtojai:

I vieta – Alytaus profesinio rengimo centras

II vieta – Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centras TECHIN

III vieta – Marijampolės profesinio rengimo centras

Simpatijos prizo“ laimėtojai, už savo istorijas surinkę daugiausiai balsų delfi.lt portale:

„Metų įmonės“ kategorijoje – Alytaus įmonė AB „Astra LT“ ( 532 skaitytojų balsai).

„Metų profesijos mokytojo“ kategorijoje – Plungės Technologijų ir verslo mokyklos profesijos mokytojas Antanas Gedgaudas (3026 skaitytojų balsai).

„Metų meistro“ kategorijoje – Liutauras Balseris, (4291 skaitytojų balsai).

„Metų pameistrio“ kategorijoje – Haroldas Petkus, (2763 skaitytojų balsai).

„Metų profesinė mokykla”– Alytaus profesinio rengimo centras (15 280 skaitytojų balsai).

Nacionalinis konkursas „Metų Pameistrys 2024“ yra projekto „Pameistrystės viešinimas Lietuvoje“ veiklos dalis. Projektas „Pameistrystės viešinimas Lietuvoje“ finansuojamas Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ lėšomis.

Erika Gerybaitė

Komunikacijos specialistė

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: