Dzūkų žinios

Ant Rudaminos piliakalnio – jotvingiškų ženklų magija

Dalintis:

Tie, kas savaitgalį keliavo pro Rudaminos piliakalnį, tapo nuostabaus reginio liudininkais – visas piliakalnis švytėjo degančiais jotvingių simboliais.    

Baltų vienybės dienai paminėti skirtas renginys „Jotvingių sakmės“ ant Rudaminos piliakalnio vyko jau trečią kartą.

Renginio organizatoriai – Lazdijų kultūros centro darbuotojai – džiaugėsi, kad kiekvienais metais sulaukiama vis daugiau lankytojų ne tik iš Lazdijų, bet ir iš aplinkinių savivaldybių.

Anot organizatorių, „Jotvingių sakmės“ aktualizuoja kultūrinį, istorinį mūsų krašto palikimą, leidžia geriau pažinti jotvingiškus simbolius ir kartu sukuria magišką reginį. Šis renginys taip pat yra Jotvingių kelio dalis.

Pasidomėjus, kas pagamino šviečiančias figūras ir  ką jos reiškia, kultūros centro darbuotoja Eglė Kubilienė sakė, jog šviečiančios skulptūros – tai jotvingiški ženklai, kurie papuošė Rudaminos piliakalnį. Tokių simbolių kultūros centro darbuotojai išdėliojo 86. Piliakalnio viršūnėje meniškai buvo apšviesti ir medžiai.

Renginys prasidėjo dar Rudaminos amatų centre, kur buvo kuriami žibintai, o sutemus prie Rudaminos piliakalnio žiūrovai stebėjo ugnies spektaklį  „Deivės Gabijos ugnies magija“. Visai vakare Rudaminos piliakalnis nušvito jotvingiškais ženklais. Renginyje dalyvavo keli šimtai vietos gyventojų ir svečių, kai kurie ant Rudaminos piliakalnio lipo pirmąjį kartą. Džiugu, kad kultūriniai projektai skatina ir Lazdijų turizmo plėtrą.

Reginį stebėti, aplankyti Rudaminos piliakalnį buvo galima visą savaitgalį. Smagu, kad lankytojai sustodavo net naktimis.

Projektą „Jotvingių sakmės“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Nuotraukos iš Lazdijų kultūros centro FB paskyros

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: