Dzūkų žinios

Griežtinama atsakomybė už neteisėtą atliekų išmetimą į aplinką leis užkardyti pažeidimus

Dalintis:

Seimas pritarė Aplinkos apsaugos įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms, kurios griežtina įmonių ir gyventojų atsakomybę už aplinkos teršimą. Šie pakeitimai, kurie įsigalios nuo 2024 m. sausio 1 d., leis užkardyti galimas neteisėtas veikas, susijusias su neteisėtu atliekų išmetimu aplinkoje, o sankcijos bus atgrasančios ir efektyvios.

Administracinė atsakomybė fiziniams ir juridiniams asmenims bus taikoma tuo atveju, kai į aplinką išmetama ne daugiau kaip 15 kubinių metrų nepavojingųjų atliekų ir ne daugiau kaip 7 kubiniai metrai pavojingųjų atliekų. Jeigu būtų išmesti didesni kiekiai, tai užtrauks baudžiamąją atsakomybę.

Įmonėms už neteisėtą atliekų išmetimą į aplinką baudos didėja daugiau nei du kartus ir sieks iki 84 tūkst. eurų, jų dydis priklausys nuo išmetamų atliekų kiekio. Nepavojingų atliekų į aplinką išmetus nuo 5 iki 15 kubinių metrų įmonėms gresia 3,9-8,4 tūkst. eurų bauda, nusižengus pakartotinai – 4,8-11 tūkst. eurų.

Už 5-7 kubinių metrų pavojingų atliekų išmetimą įmonėms baudos siektų 22-39 tūkst. eurų vietoje dabartinių 8-14 tūkst. eurų. Už pakartotiną pažeidimą baudos siektų 39-84 tūkst. eurų.

PRANEŠIMĄ PASKELBĖ: AUDRIS KUTREVIČIUS, LR APLINKOS MINISTERIJA

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: