Dzūkų žinios

Bendraminčių susitikime – jaukūs pokalbiai ir ateities planų aptarimas

Dalintis:
Vakarėlio metu judėjimo nariai, į tokį vakarą susirinkę po dvejų metų pertraukos, nuoširdžiai bendravo, apsikeitė nuomonėmis apie rajono aktualijas ir viešai pareiškė nuostatą, jog judėjimas „Pirmyn!“ būtinai turi dalyvauti ateinančiuose savivaldos rinkimuose.

Nors po 2019 metų savivaldos rinkimų, kai Artūras Margelis nebuvo perrinktas meru, buvo galvojančių, jog jo vadovaujamas visuomeninis judėjimas „Pirmyn! Kartu mes galime“ po rinkimų išsivaikščios, tačiau taip neįvyko. Judėjimas sėkmingai gyvuoja iki šiol, jo nariai, išrinkti į Tarybą, produktyviai dirba opozicijoje, „Pirmyn“ nariai planuoja ateities darbus.

Praėjusį penktadienį į vieną iš Lazdijų kavinių palydėti 2021-ųjų metų ir pasidžiaugti prasidėjusiais 2022-aisiais susirinko per pusšimtis šio visuomeninio judėjimo narių.

Kolegas pasveikinęs judėjimo vadovas A. Margelis pastebėjo, jog pandemija šiek tiek praretino narių gretas, tačiau pasidžiaugė, kad judėjimas gyvas ir turi rimtų ambicijų ateinančiuose savivaldos rinkimuose. Jis pastebėjo, jog judėjimo nariai aktyviai dirba Tarybos opozicijoje ir neleidžia valdantiesiems ramiai snausti.

Vakarėlio metu judėjimo nariai, į tokį vakarą susirinkę po dvejų metų pertraukos, nuoširdžiai bendravo, apsikeitė nuomonėmis apie rajono aktualijas ir viešai pareiškė nuostatą, jog judėjimas „Pirmyn!“ būtinai turi dalyvauti ateinančiuose savivaldos rinkimuose.

Tarybos narė Odeta Lenkauskienė džiaugėsi, jog po tokios ilgos pertraukos į judėjimo šventę susirinko gausus kolegų būrys.

„Buvo smagu matyti savo bičiulius, su jais pabendrauti. Gaila, kad į šventę negalėjo atvykti tie, kurie serga kovidu, ir tie, kuriems kitos aplinkybės neleido atvykti. Pašokom, pabendravom, buvo labai gera“, – sakė O. Lenkauskienė.

Judėjimo vadovas Artūras Margelis pripažino, jog dabar yra sudėtingas laikotarpis, nes jau ne vienerius metus tęsiasi pandemija.

„Buvo ribojami susirinkimai, susitikimai, bendravimas, tai mes buvome padarę pertrauką, kurį laiką su judėjimo nariais nebuvome susitikę. Manau, kad reikia bendrauti, žinoti žmonių problemas. Per šį susitikimą buvo išgirstas mūsų bendražygių noras, kad judėjimas dalyvautų 2023 metų savivaldos rinkimuose. Mes tai turime apsvarstyti“, – sakė A. Margelis.

Jis teigė, jog vakaro metu teko pabendrauti su daugeliu bendražygių, iš kurių sužinojo daug naujienų, jį džiugina tai, jog išliko judėjime dalyvaujančių žmonių pagrindas.

„Žinoma, yra visokių dalykų. Žmonės girdi dabartinės valdžios gąsdinimus, kartais bijo, kad dėl dalyvavimo judėjime „Pirmyn!“ jie ar jų šeimų nariai nebūtų atleisti iš darbo. Valdžia yra kerštinga, nors save laiko demokratais. Įvairiais būdais judėjimo narius šalinti iš darbų nėra demokratija. Mane laikė diktatoriumi, bet per tuos metus, kai dirbau meru, teko atsisveikinti vos su keletu darbuotojų, bet tai buvo ne dėl jų politinių pažiūrų“, – sakė A. Margelis.

Paklaustas, ar jis planuoja dalyvauti mero rinkimuose, A. Margelis tiesiai į klausimą neatsakė, nes jam kelia abejonių rengiamos Konstitucijos pataisos, pagal kurias visai neaišku, kokios bus mero kompetencijos.

Meras yra atstovaujamosios valdžios atstovas, tarybos narys, kuris yra renkamas. Pasigirsta balsų, jog meras gali būti kaip administracijos direktorius, bet tai – vykdomosios valdžios funkcijos, vykdomoji valdžia yra skiriama, bet ne renkama. Dabartinė merų rinkimų tvarka yra tikrai gera, galiu pasakyti tai pagal savo asmeninę patirtį. Kaip bus per kitus rinkimus – dar mįslė“, – sakė A. Margelis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: