Dzūkų žinios

Santykių priešas – rutina. Kaip ją įveikti?

Dalintis:

Nelengva būtų rasti porą, puoselėjančią ilgalaikius santykius ir nesusidūrusią su rutina. Iš esmės rutina nėra blogas dalykas – ji natūrali santykių dalis, suteikianti tam tikro stabilumo, aiškumo ir saugumo. Visgi jei jos per daug ir santykiai nebekelia jokio virpulio, derėtų nedelsti ir imtis veiksmų. Savaime viskas nesusitvarkys – tad imkite vadžias į savo rankas ir ieškokite būdų, kaip išsinarplioti iš pinklių. Laimei, jų tikrai yra ne vienas.

Daugiau kalbėkitės – ir ne tik apie reikalus

Poros kasdien turi kalbėtis dėl daugybės dalykų: ką valgyti, kas eis į tėvų susirinkimą, ar sumokėti mokesčiai, kas naujo darbe ir taip toliau. Tačiau tai nėra tikrasis bendravimas. Greičiausiai jis ir lemia rutinos išsikerojimą. Kad ir kokioje santykių pakopoje būtumėte, kasdien ar bent kas porą dienų raskite laiko nuoširdiems nebuitiškiems pokalbiams.
Temomis gali būti judviejų svajonės. Taip pat – artimiausi asmeniniai arba poros tikslai, planai. Galite tiesiog prisiminti žavias, šiltas akimirkas, įvertinti, kaip abu jaučiatės santykiuose. Puikus sprendimas – ir padėka partneriui už pastangas, rūpestingumą, pagyrimai už talentus. Beje, pokalbių apie santykius metu neretai išgryninamos priežastys, kas kelia nemaloniausią rutinos įspūdį ir kaip galima padėtį taisyti.

Imkitės naujovių lovoje

Gana dažnai blogosios santykių rutinos priežastimi yra ne kas kita, bet nuobodulys lovoje. Natūralu, kad puoselėjant santykius daug metų, lovos reikalus laikinai užgožia buitis ar kitokie rūpesčiai. Visgi pasiduoti tam tikrai nevalia. Jei reikia, galite net susidaryti tam tikrą tvarkaraštį, pasiplanuoti laiką tik sau.
Jau seniai nemėginote nieko naujo? Prekių, skirtų suaugusiems, asortimentas auga nuolat, tad pirmyn į paieškas. Tai gali būti ir galingos, malonumus prailginančios penio movos, ir nepastebimi, mažučiai vibratoriai, valdomi nuotoliniu būdu, ir paprasčiausias naujas kvapnus lubrikantas ar dar neišmėgintas prezervatyvų tipas. Nepamirškite ilgų glamonių, naujų erogeninių zonų paieškos ar tiesiog intymių intriguojančių žaidimų. Preliudijai puikiai tiks ir erotinis masažas ar visas SPA namuose vakaras, ir filmas suaugusiems, ir net atviri pokalbiai apie seksualines fantazijas.

Išmėginkite naujas laisvalaikio formas

Užsitęsusi pandemija su apribojimais tikrai gali sudaryti įspūdį, tarsi nuoboduliui nėra jokios išeities. Tačiau ar tikrai taip yra? Juk net šaltą dieną galima trumpai kartu pasivaikščioti, pasirinkus saugią vietą – pačiuožinėti pačiūžomis ant užšalusio ežero, nusileisti apsnigtu kalniuku žemyn.
Namuose galima taip pat atrasti galybę naujų veiklų. Išmėginant naujus dalykus kartu, gaminasi oksitocinas – meilės hormonas. Taigi, priklausomai nuo charakterio, imkitės naujų hobių. Tai gali būti ir stalo žaidimai, ir rankdarbiai, ir net kompiuteriniai žaidimai, sportas, kulinarinės pamokos, kursai. Atraskite tai, kas patinka abiem, ir skirkite laiko hobiams reguliariai – bent sykį per savaitę.
Vadovaudamiesi šiais patarimais, skirsite dėmesio vienas kitam, o tai savaime padeda sunaikinti nuobodulį ir parodo, kokie svarbūs jums šie santykiai. Pradžioje gali reikėti daugiau valios pastangų, tačiau „įsivažiavę“ pajusite, kad viskas einasi kur kas sklandžiau, maloniau ir efektyviau. Svarbiausia – nesustoti ir laikytis nutartų gairių nuolatos, net kai rutina nebesijaus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: