Dzūkų žinios

Merė A. Miškinienė: brangieji, prašau Jūsų kantrybės ir supratingumo

Dalintis:
Lazdijų r. savivaldybės merė A. Miškinienė.

Skaičiuojame pirmas valandas po karantino paskelbimo. Situacija neeilinė ir labai rimta. Visada kalbėjau drąsiai ir atvirai, dėl to ir šis kartas ne išimtis. Noriu paprašyti Jūsų, elkitės labai atsakingai, griežtai laikykitės karantino laikotarpiu nustatytų draudimų ir rekomendacijų. Patikėkite, čia ne žaidimas. Valstybė ir savivaldybė, siekdama Jus ir Jūsų artimuosius ir dirbančiuosius apsaugoti, privalo imtis visų įmanomų atsargumo priemonių. Už sveikatą nieko nėra svarbiau, viskas gali palaukti ir tikrai palauks. Dabar svarbiausia – kuo mažiau tiesiogiai bendrauti su aplinkiniais. Taip riziką užsikrėsti šiuo virusu sumažinsite iki minimumo. Neprašau nebendrauti su artimaisiais, prašau rinktis pokalbį telefonu arba kitomis ryšio priemonėmis. Neikite į svečius ir jų nekvieskite, dirbkite nuotoliniu būdu, jei tik turite tokią galimybę. Neleiskite vaikų į žaidimų aikšteles ir kitas susibūrimo vietas. Eikite iš namų tik tokiu atveju, jei tai gyvybiškai svarbu ir neišvengiama. Visų darbdavių prašau būti supratingiems, ieškokite geriausių sprendimų darbuotojų atžvilgiu.
Kol kas gera žinia ta, kad Lazdijų rajone nėra nustatytas nė vienas koronaviruso atvejis, tačiau sugrįžusių iš užsienio ir svečių daug, ir jų nuolatos daugėja. Gauname informaciją apie įvairius, drįsčiau pavadinti piktybiškus, užsienyje buvusių asmenų veiksmus, kuomet jie sugrįžę nesilaiko saviizoliacijos rėžimo ir laisvai vaikšto gatvėmis. Liūdna ir pikta dėl tokio neatsakingo elgesio. To negali būti. Visi asmenys turi saviizoliuotis, t. y. grįžę iš kitų valstybių, ypatingai tų, kuriose koranoviruso atvejai jau nustatyti, ne mažiau kaip 14 dienų likti namuose ar kitoje gyvenamojoje patalpoje. Primenu, kad už neatsakingą elgesį gresia griežta atsakomybė. Taigi, prašau Jūsų, jei pastebėjote ar žinote tokių atvejų – nedelsiant skambinti į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą tel. Nr. 8 618 79984, 8 616 94562. Minėto centro darbuotojai, bendradarbiaudami su policijos pareigūnais, imsis reikiamų veiksmų.  
Svarbu tai, kad visoje Lietuvoje, taip pat ir Lazdijuose, viešojo sektoriaus valstybės ir savivaldybės įstaigose bei įmonėse darbas gali būti organizuojamas tik nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai būtina atitinkamas funkcijas atlikti darbo vietoje. Laikomės šio įpareigojimo. Dėl to tiek savivaldybės, tiek kitų įstaigų duris galite rasti užrakintas, tačiau ant jų tikrai bus kontaktai, kuriais paskambinę gausite reikiamą informaciją ir patarimus. Tuos kontaktus rasite ir internetinėse svetainėse, socialinių tinklų paskyrose bei visuose šios savaitės rajoniniuose laikraščiuose. Netgi pirminės sveikatos priežiūros įstaigose ir ligoninėje karantino laikotarpiu bus teikiama tik būtinoji medicininė pagalba. Atidedamos planinės operacijos ir konsultacijos, taip pat profilaktiniai patikrinimai ir prevencinių programų vykdymas, odontologijos paslaugų teikimas. Esant būtinumui konsultuotis, prašome kreiptis į savo šeimos gydytoją ar atitinkamą įstaigą jų kontaktiniais telefonų numeriais. Primenu juos Jums: VšĮ „Lazdijų ligoninė“ priėmimo skyriaus tel. Nr.  8 318 51 884,  VšĮ „Lazdijų pirminio sveikatos priežiūros centras“ tel. Nr. 8 318 51 451, UAB „Lazdijų sveikatos centras“ tel. Nr.  8 318 51 524; UAB „Gilona“ tel. Nr. 8 618 71530 ir A. Vaišnoro IĮ, tel. Nr. 8 318 53 111.
Liūdna tai, kad šiandien, pirmadienį, dauguma gyventojų ignoruoja visus prašymus, draudimus bei rekomendacijas ir dėl įprastų problemų, keliauja tiek į savivaldybę, tiek į kitas įstaigas. Nedarykite to – skambinkite, rašykite. Patikėkite, negalime Jūsų priimti bei išklausyti ir viskas yra tam, kad apsaugotume ne tik dirbančiųjų, bet ir Jūsų sveikatą. Maloniems susitikimams bus laiko ateityje.
Tikiu, kad Jūsų pačių ir Jūsų artimųjų sveikata Jums labai rūpi. Ji rūpi ir man. Pasitikėkime medikais ir jų rekomendacijomis, vykdykime Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir kitų atsakingų įstaigų nurodymus.  Kuo drausmingesni būsime, tuo greičiau viskas pasibaigs ir sugrįšime tiek į įprastą darbo, tiek į gyvenimo rėžimą.
Tik susivieniję galime užkirsti kelią galimam viruso išplitimui mūsų rajone. Kito būdo tam tiesiog nėra. Dėkoju visiems, kurie, suprasdami situacijos rimtumą, laikinai keičia savo gyvenimo įpročius. Neabejoju, kad visus iššūkius įveiksime ir nuo to tapsime tik stipresni.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: