Dzūkų žinios

Karantinas – ne priežastis atidėti konsultacijas su gydytoju

Dalintis:
Net ir karantino metu Lazdijų ligoninės Konsultacijų poliklinika laukia visų besikreipiančiųjų.

COVID-19 pandemija stipriai apribojo viešąjį gyvenimą Lazdijų rajono savivaldybėje, o jai įsismarkavus bei paskelbus karantiną, žmonės pradėjo vengti gydymo įstaigų. Vis tik, pasak medicinos specialistų, nepaisant pandemijos grimasų, turint kitų ligų ar jaučiant negalavimus, atidėlioti susitikimo su gydytoju nereikėtų. Ir suklusti turėtų ne tik senjorai, bet ir kitų amžiaus grupių Lazdijų rajono savivaldybės gyventojai.
Net ir karantino metu Lazdijų ligoninės Konsultacijų poliklinika laukia visų besikreipiančiųjų. Gydytojų specialistų konsultacijos vyksta tiek nuotoliniu būdu, tiek ir, esant reikalui, poliklinikos patalpose. Užsiregistruoti konsultacijai – nesunku, tereikia dviejų skambučių. Visų pirma, reikia susisiekti su savo šeimos gydytoju ir gauti jo siuntimą pas gydytoją specialistą. Gavus šeimos gydytojo siuntimą, reikia paskambinti į Lazdijų ligoninės Konsultacijų poliklinikos registratūrą (telefonai: (8 318) 51 552, 8 600 32 197), kad pacientui būtų paskirtas konsultacijos laikas. Taip pat galima registruotis ir internetu, naudojantis Išankstine pacientų registracijos sistema (IPR IS).
Pasak VšĮ „Lazdijų ligoninė“ vadovo Valdo Vabuolo, nereikėtų išsigąsti, jei po šeimos gydytojo siuntimo gydytojas specialistas paskirs susitikimą Lazdijų ligoninės Konsultacijų poliklinikoje. „Šiuo metu visi COVID-19 sirgę gydytojai ir darbuotojai jau yra pasveikę ir paskiepyti vakcina. Be to, jie nuolat testuojami“, – sako ligoninės direktorius, pabrėždamas, kad Konsultacijų poliklinikos ir ligoninės patalpose nuolat vykdoma paviršių dezinfekcija, patalpos vėdinamos, laikomasi atstumų ir, tikėtina, kad šioje įstaigoje yra saugiau nei bet kurioje kitoje įstaigoje. Taip pat, pasak V. Vabuolo, poliklinikoje vykdoma srautų kontrolė bei atsakingai planuojami konsultacijų laikai, siekiant išvengti nereikalingų kontaktų. Kiekvienam į Lazdijų ligoninę atvykusiam pacientui yra matuojama kūno temperatūra bei paprašoma užpildyti anketą dėl galimų COVID-19 simptomų ir rizikingų kontaktų. Žinoma, visi pakviesti atvykti į ligoninės patalpas privalo dezinfekuoti rankas ir būti su kaukėmis.
Primename, kad Lazdijų ligoninės Konsultacijų poliklinikoje teikiamos ambulatorinės specializuotos – neurologijos, oftalmologijos, otorinolaringologijos, urologijos, kardiologijos, II psichiatrijos, ortopedijos-traumatologijos, endokrinologijos, fizinės medicinos ir reabilitacijos, endoskopijos, echoskopijos, funkcinės diagnostikos, radiologijos, vidaus ligų, pediatrijos ir chirurgijos – antrinio lygio paslaugos.
Gavusiems kvietimą atvykti į Lazdijų ligoninės Konsultacijų poliklinikos specialisto kabinetą, bet neturintiems nuosavo transporto, pagelbėti galės Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir sveikatos skyrius. Senjorai ir negalią turintys Lazdijų rajono gyventojai gali kreiptis į Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėją Rimą Šukienę (tel. 8 613 77 582) bei šio skyriaus veiklų koordinatorę Agnę Zablackienę (tel. 8 620 90 859).

„Lazdijų ligoninės“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: