Dzūkų žinios

Paršelio iš bulvių receptas

Dalintis:

Simniškis mokytojas Arūnas Narauskas, dalyvavęs daugelyje TV laidų, sutiko pasidalinti savo vienu įspūdingiausių receptų – taip linksmai vadinamu paršelio iš bulvių receptu. Norime priminti, kad jei šis rašytinis receptas bus nesuprantamas, bet kada galima jį susirasti Danielius.net laidoje „Ponas Arūnas tai moka geriausiai“, kur šis šaunus vyras, dabar jau virtuvės šefas, videopamokoje išsamiai viską paaiškins. Tad linkime su šeimos nariais padirbėti virtuvėje ir pasigaminti šį nebrangų, bet įspūdingą patiekalą. Skanaus!

Paršelio masei reiks:
1,5–2 kg virtų bulvių,
3–4 šaukštų krakmolo,
2 kiaušinių,
druskos,
prieskonių pagal skonį (persilado, juodųjų pipirų),
ryšulėlio krapų.

Paršelio įdarui rieks:
400 g virtos vištos krūtinėlės,
1–2 svogūnų,
1–2 morkų,
5–6 šampinjonų,
1 saliero stiebo,
100 ml grietinėlės,
druskos,
prieskonių pagal skonį (paukštienos prieskonių mišinio, juodųjų pipirų),
aliejaus paršelio apkepimui,
2 alyvuogių (paršelio akims),
50 gramų ištirpinto sviesto paršelio aptepimui,
1 kiaušinio trynio,
mažo griežinėlio pomidoro arba raudonosios paprikos liežuviui padaryti,
agurkėlių, salotų, špinatų, ridikėlių, pomidorų lėkštės papuošimui.

Padažui:
2 šaukštų sviesto,
200 ml grietinėlės,
2 šaukštų miltų,
2 česnako skiltelių,
druskos.

Eiga
Nulupame ir išverdame bulves, pasūdome. Sutriname, kai truputį pravės, įmušame du kiaušinius, įdedame pjaustytus krapus, sudedame prieskonius, krakmolą. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Įdarui pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, saliero stiebą, įdedame tarkuotas morkas, pjaustytus šampinjonus, viską gražiai apkepame. Sudedame pjaustytą vištienos krūtinėlę, suberiame druską, prieskonius. Pabaigoje supilame grietinėlę, viską gerai išmaišome. Ant kepimo popieriaus skardoje pradedame dėti paruoštą bulvių masę, rankas pasivilgome vandeniu. Padarome blyną, ant jo dedame įdarą ir formuojame paršelį. Nulipdytą paršelį aptepame tirpintu sviestu, kiaušinio trynio plakiniu. Kepame karštoje orkaitėje, 1800 C temperatūroje, kol gražiai apskrus. Išimame paršelį iš kepimo skardos su kepimo popieriumi į lėkštę, popieriaus likučius nuplėšiame. Padarome iš alyvuogių akis, iš pomidoro arba paprikos griežinėlio liežuvį.
Pasiruošiame padažą. Sviestą ištirpiname nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje. Į sviestą sudedame miltus ir maišydami juos pakepiname ant nedidelės ugnies, kol gražiai pagels, supilame grietinėlę, sudedame smulkintas česnako skilteles. Pakaitiname keletą minučių ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės. Skanaus.

Parengė Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: