Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Karantinas Lazdijų rajono ūkininkams pakeitė planus. Įprastai ūkininkai pavasarį galėdavo pasirūpinti savo technikos technine apžiūra. Šiuo metu ūkininkai, kurių technikos techninė apžiūra pasibaigė po karantino paskelbimo, važinėtis galės ir be techninės apžiūros. O technines apžiūras ūkininkai susitvarkyti galės, tik kai pasibaigs karantinas. Alytaus rajonas kažkodėl sugebėjo šią problemą išspręsti ir per karantiną.
• Bendruomeniniuose globos namuose dėl paauglės atsikalbinėjimo ir keliamo triukšmo buvo iškviesti policijos pareigūnai. Panašu, jog globos namų valdžia neįgali susitvarkyti su globotiniais. Patarimas paauglius auginantiems tėvams: jei vaikas atsikalba ir kelia triukšmą – skambinkite 112 ir kvieskite pareigūnus! Pratiname vaikus prie policinės valstybės?
• Senjorų ir prioritetinių grupių gyventojų vakcinacija įsibėgėja ir mūsų rajone, Lazdijų rajono savivaldybės vakcinacijos rodiklis yra geras – 17,4 procento, respublikos vakcinacijos rodiklis yra 17,6  procento. Tikrai lenkiame Šalčininkus. Gerą pavyzdį rodo mūsų kaimynai Alytaus rajono savivaldybė. Visą savaitę rajono PSPC medikų komanda vyks į seniūnijas ir visus senjorus skiepys „Comirnaty“ („Pfizer“) vakcina. Norinčius pasiskiepyti kviečia į gyvą eilę, taip pat apie savo atvykimą iš anksto telefonu galima pranešti gyvenamosios vietos seniūnui.
• Seimo valdžia rimtai užsimojo panaikinti rinkimus vienmandatėse rinkimų apygardose ir įvesti proporcinę rinkimų sistemą. Ką tai reiškia? O tai reiškia, kad visi Seimo nariai būtų renkami pagal partijų sąrašus, nebeliktų galimybės vienmandatėje apygardoje pasirinkti mums patinkantį politiką. Taip pat diskutuojama, kad tiesioginiai mero rinkimai prieštarauja Konstitucijai. Tačiau tai ne valdžios, bet visos tautos reikalas. Ar nebūtina paklausti Lietuvos žmonių, kaip jie norėtų rinkti savo atstovus į Seimą ir merus? Ar nederėtų šiuo klausimu surengti referendumo?

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: