Dzūkų žinios

Sėkmingą verslą Lazdijuose įsukęs dzūkas laukia karantino pabaigos

Dalintis:
Arūnas ir Agnė Noseliai. Balandžio 1 dieną A. Noselis atidarė pirmąją Lazdijų rajone modernią automobilių savitarnos plovyklą. Jau netrukus plovykloje bus galima plauti ir specialiomis putomis, kurios naikina nešvarumus. Šiuo metu plovykloje yra dvi plovimo vietos, tačiau ateityje, jei paslauga bus paklausi, plovyklą ketinama plėsti. („Dzūkų žinių“ redakcijos nuotr.)

Nors pandemijos suvaržymai paralyžiavo mūsų gyvenimą, o verslas atsidūrė kritinėje situacijoje, tačiau kai kurie sumanūs verslininkai tiki, jog viskas greit sugrįš į įprastas vėžes, ir net pandemijos sąlygomis plečia savo verslą.
Vienas iš tokių – lazdijietis verslininkas Arūnas Noselis, kuris sumaniai išnaudodamas Lazdijų lokacijos privalumus, prieš trejus metus šalia vienos iš Lazdijų degalinių atidarė restoraną ir nedidelį viešbutį, o prieš savaitę ten pat atvėrė ir pirmąją Lazdijuose modernią automobilių plovyklą. Verslininko galvoje sukasi gausybė naujų projektų – nuo autobusų plovyklos iki mini zoologijos sodo, kuriuos jis tikisi įgyvendinti, kai tik bus atsisveikinta su karantinu.

Sukūrė 15 darbo vietų
Pasidomėjus, ar prieš trejus metus, Lazdijuose pradedant verslą, jam nebuvo nerimo, jog verslas nebus sėkmingas, nes šio krašto žmonės neturi didelių pajamų ir nesinaudos jo siūlomomis paslaugomis, A. Noselis teigė įvertinęs vietos gyventojų žemą mokumą, todėl savo verslą orientavęs į keliu per Lazdijus link Lenkijos važiuojančius turistus.
Restoranui įkurti A. Noselis gavo europinių pinigų ir sukūrė 15 darbo vietų.
„Aš labiau orientuojuosi į kelią, vedantį iš Lietuvos į Europą ir iš Europos į Druskininkus ir likusią Lietuvą. Buvome susitarę su keliais kelionių organizatoriais, su garsiuoju „Makaliumi“, kad žmonės, iš Lietuvos keliaujantys į Europą autobusais, sustos prie mūsų restorano ir čia papietaus. Taip pat buvau susitikęs su atvykstamojo turizmo organizatoriais, kad jie, veždami užsienio turistus į Lietuvą, įtrauktų į savo planą sustojimą prie mūsų restorano“, – pasakojo ponas Arūnas.
Pasidomėjus, kaip sekėsi verslas, Arūnas pripažino, jog maža laiko buvo įsibėgėti, nes restoranas buvo atidarytas 2019 metų gruodį, o jau po trijų mėnesių prasidėjo pirmasis karantinas. Verslininkas pripažino, jog praėjusią vasarą, kai verslas ir judėjimas tarp valstybių buvo atlaisvinti, reikalai judėjo visai neblogai. Jis teigė, jog daug ką lemia puiki geografinė restorano lokacija.
„Lenkai, kurie važiuoja į Druskininkus, per niekur kitur nenuvažiuos, tik per mūsų sankryžą. O čia jie sustoja, papietauja, pailsi. Kai baigsis karantinas, planuojame savo restoraną plačiai reklamuoti ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, nes čia tikrai bus daug važiuojančiųjų turistiniais autobusais“, – sakė A. Noselis.

Planuoja autobusų plovyklą
Balandžio 1 dieną A. Noselis atidarė pirmąją Lazdijų rajone modernią automobilių savitarnos plovyklą. Jau netrukus plovykloje bus galima plauti ir specialiomis putomis, kurios naikina nešvarumus. Šiuo metu plovykloje yra dvi plovimo vietos, tačiau ateityje, jei paslauga bus paklausi, plovyklą ketinama plėsti.
„Ateityje galvoju statyti ir autobusų plovyklą. Vairuotojai prašo šios paslaugos, nes į Europą turi važiuoti švarūs autobusai. Planas toks – atvažiuoja autobusas su keleiviais pas mus į restoraną, kol autobusas plaunamas, turistai mūsų restorane papietauja. Ir visiems gerai“, – sakė pašnekovas.
Verslininkas jau žvelgia į ateitį ir planuoja plėsti paslaugų spektrą.
„Galvoju rašyti projektą, kad prie restorano plėstųsi traukos centras – atsirastų vaikų žaidimo aikštelės, mažas zoologijos sodas, gal senovinių mašinų ekspozicija, kad žmonės ilgiau pas mus užsibūtų“, – sakė verslininkas.

Meniu – kiekvieno skoniui
Paklaustas, koks yra jo vadovaujamo restorano meniu, A. Noselis teigė, jog visą valgiaraštį sudarė vienas virtuvės šefas iš Kauno.
„Meniu nėra orientuotas į lietuviškus patiekalus, bet sudėliotas taip, kad būtų kuo įvairesnis, kad jame sau tinkamą patiekalą galėtų surasti visi svečiai – ir lietuviai, ir užsieniečiai. Kiek žinau, visi giria mūsų keptus šonkauliukus. Labai laukiame karantino atlaisvinimo, kai galės veikti lauko kavinės, mes irgi atvertume lauko terasą“, – sakė Arūnas.
Pasidomėjus, ar jis sulaukia rajono valdžios paramos, verslininkas nieko konkretaus į šį klausimą neatsakė.
Paprašytas papasakoti apie kitus verslo projektus, A. Noselis teigė turįs kaimo turizmo sodybą šalia Dusios ežero, kurią planuoja plėsti.
„Parašėme projektą jos plėtrai finansuoti, norėtume įrengti pokylių salę, pastatyti daugiau namelių, praplėsti laivų parką. Turime daug veiklos, tikime, jog mus lydės sėkmė, kad tik pasitrauktų korona“, – sakė verslininkas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: