Dzūkų žinios

Viešojo transporto paslaugos Lazdijuose gali būti patikėtos ir užsienio vežėjui

Dalintis:

Savivaldybė, siekdama pagerinti viešojo transporto paslaugų teikimą rajono gyventojams, suteikė žmonėms galimybę išsakyti pageidavimus, kaip būtų galima gerinti viešąjį susisiekimą Lazdijų rajone. Konkursas vežėjo atrankai dar nepaskelbtas, todėl iki balandžio 23 dienos gyventojai gali išsakyti savo pageidavimus, tuomet visa gauta informacija bus sisteminama ir keliami reikalavimai vežėjui.
Pasidomėjus, ar savivaldybę tenkina dabartinio vežėjo teikiamų paslaugų kokybė, savivaldybės atstovai teigė, jog apie paslaugų kokybę geriausiai atsakytų ja besinaudojantys. Taip pat išreiškė norą, kad keleiviai būtų vežami naujesniais, patogesniais ir komfortiškesniais autobusais, tačiau pastebėjo, jog tikėtina, kad vežėjas negali tokių pasiūlyti.
„Galbūt svarstysime galimybę įtraukti į naujos paslaugos pirkimo sąlygas autobusų tam tikrus techninius parametrus“, – sakė savivaldybės atstovai.
Paklausus, ar šiuo metu visas rajono gyvenvietes pasiekia viešasis transportas, savivaldybės atstovai pastebėjo, jog šiuo pandemijos metu negali patvirtinti, kad visas rajono gyvenvietes pasiekia viešasis transportas, tačiau teigė, jog daugumos lūkesčiai yra patenkinami.
„Dauguma maršrutų yra nuostolingi ir tenka mokėti tiek kompensacijas už mokinių pavėžėjimą, tiek subsidijuoti nuostolingus maršrutus. Per 2020 metus sumokėti 176,5 tūkst. eurų“, – teigė savivaldybės atstovai.
Pasidomėjus, ar savivaldybė planuoja plėsti rajone autobusų maršrutų skaičių, sulaukėme tokio atsakymo: „Kai tik gausime gyventojų pageidavimus, juos susisteminsime ir tuomet svarstysime klausimą dėl naujų maršrutų.“
Savivaldybės atstovai neatmetė tikimybės, jog į rajoną galėtų ateiti kitas vežėjas, gal net iš užsienio.
Kadangi viešasis vežėjas skundžiasi bloga rajono kelių kokybe, pasidomėjome, ar šiemet numatyta asfaltuoti kurias nors rajono kelių atkarpas.
Savivaldybės teigimu, šiais metais bus asfaltuojami keliai:
2,792 km ilgio kelias, einantis per Šventežerio sen. Barčių k.
3,552 km ilgio vietinės reikšmės kelio Nr. LZ0813 Seirijočiai–Onciškiai ruožas, esantis Noragėlių sen.
1,755 km ilgio vietinės reikšmės kelio Nr. LZ0501 Strumbagalvė–Būdvietis ruožas, esantis Būdviečio sen.
Taip pat šiais metais Lazdijų r. sav. teritorijoje planuojama išasfaltuoti apie 6,5 km valstybinės reikšmės kelių su žvyro danga. Darbų užsakovas VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija.

„Dzūkų žinių“ informacija

Gabenant krovinius svarbu krovinių saugumas. „Baltictransline“ tuo pasirūpins!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: