Dzūkų žinios

Kodėl abiturientai turi sukti galvą, kaip nuvykti į konsultacijas?

Dalintis:
Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Dalius Mockevičius: „Abiturientai ne tik gali, bet ir privalo būti pavežami į konsultacijas, jei jie gyvena kaimuose ar miesteliuose toliau kaip 3 kilometrai nuo mokyklos.“

Karantinas, pakeitęs daugelio žmonių gyvenimo įpročius, stipriai koregavo ir moksleivių, ypač abiturientų galimybes deramai pasiruošti egzaminams.
Kadangi abiturientams nėra suteikta teisė mokytis kontaktiniu būdu, jie brandos egzaminams rengiasi savarankiškai, vieną kartą per savaitę turėdami galimybę dalyvauti kontaktinėse konsultacijose.
Kaip teigė vienos abiturientės močiutė (pavardė redakcijai žinoma), jos anūkė, gyvenanti kaime, turi sukti galvą, kaip kiekvieną pirmadienį nuvažiuoti į konsultacijas Lazdijų M. Gustaičio gimnazijoje.
„Man keista, kodėl turiu į konsultacijas vežti merginą savo automobiliu, kodėl šios paslaugos neteikia Švietimo skyrius ar gimnazija, juk yra geltonieji autobusiukai, kurių vairuotojams, ko gero, yra mokami atlyginimai. Kodėl autobusiukai negali atvežti abiturientų į konsultacijas? Šiuo klausimu kreipiausi į Švietimo skyriaus vedėją, tačiau konkretaus atsakymo nesulaukiau“, – klausė „Dzūkų žinių“ skaitytoja.
Redakcija kreipėsi į Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėją Dalių Mockevičių, prašydama atsakyti, kodėl abiturientams neteikiama pavėžėjimo į konsultacijas paslauga.
Pateikiama visą skyriaus vedėjo atsakymo tekstą:
„Abiturientai ne tik gali, bet ir privalo būti pavežami į konsultacijas, jei jie gyvena kaimuose ar miesteliuose toliau kaip 3 kilometrai nuo mokyklos. Gali būti pavežami visuomeniniu transportu mokinio pažymėjime nurodytu maršrutu, mokykliniu autobusu arba kitu transportu.“

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: