Dzūkų žinios

Atkaklus darbuotojas sugebėjo apginti savo teises

Dalintis:
Komisija priėmė sprendimą sugrąžinti A. Cimakauską į darbą, taip pat nurodė jam sumokėti kompensaciją už priverstines pravaikštas.

Įstaigų vadovai jau nėra tie carai, kurie, nesilaikydami įstatymų, savo nuožiūra galėtų atleisti iš darbo žmones. Vis dažniau tokiais atvejais neteisėtai atleisti darbuotojai sugeba apginti savo teises, sugrįžti į darbą ir gauti kompensacijas. O su teisiniais ginčais susijusias išlaidas ir priteistas kompensacijas tenka mokėti iš įmonės lėšų.

Šį rudenį iš darbo buvo atleistas „Lazdijų vandens” darbuotojas Algirdas Cimakauskas. Būdamas tikras, kad jį direktorius Eimantas Zaburas iš darbo atleido neteisėtai, A. Cimakauskas kreipėsi į Darbo ginčų komisiją.

Lapkričio mėnesį posėdžiavusi komisija nusprendė, jog A. Cimakauskas iš darbo buvo atleistas neteisėtai. Komisija priėmė sprendimą sugrąžinti A. Cimakauską į darbą, taip pat nurodė jam sumokėti kompensaciją už priverstines pravaikštas.

A. Cimakauskas „Dzūkų žinioms” patvirtino, jog Darbo ginčų komisija priėmė jam palankų sprendimą – jam suteikta teisė sugrįžti į darbą ir gauti pinigines kompensacijas.

„Nenoriu plačiau komentuoti šios situacijos, klauskite įmonės vadovo”, – sakė A. Cimakauskas.

„Dzūkų žinios “ pateikė klausimus UAB „Lazdijų vanduo” direktoriui E. Zaburui:

„Kokiu pagrindu atleidote iš darbo Algimantą Cimakauską? Darbo ginčų komisija pripažino šį atleidimą neteisėtu. Kaip vertinate tokį Darbo ginčų komisijos sprendimą? Ar ketinate sugrąžinti A. Cimakauską į darbą bei išmokėti kompensacijas už priverstines pravaikštas? Kas kompensuos bendrovės patirtas išlaidas dėl neteisėto darbuotojo atleidimo? “

Gavome tokį bendrovės „Lazdijų vanduo” atsakymą:

„Kadangi gavus darbo ginčų komisijos sprendimą abi šalys gali per mėnesį jį apskųsti, todėl komentarus ir atsakymus į užduotus klausimus galėsime pateikti, kai galutinai išsispręs situacija.“

Tai ne pirmas atvejis Lazdijų rajone, kai įstaigos vadovai neteisėtai atleidžia darbuotojus, o paskui šie teisiniu keliu sugrąžinami į darbą bei jiems sumokamos piniginės kompensacijos.

Prieš kurį laiką iš darbo buvo atleista viena Lazdijų ligoninės darbuotoja. Ji kreipėsi į Darbo ginčų komisiją, kuri nustatė, jog atleidimas buvo neteisėtas, ir priteisė atleistai darbuotojai solidžią kompensaciją. Prieš tai iš ligoninės buvo atleistas dar vienas darbuotojas, kuris teisme įrodė, jog buvęs ligoninės vadovas Vitas Šimkonis tai padarė pažeisdamas įstatymus. Buvusiam darbuotojui buvo priteistos tūkstantinės kompensacijos, kurios buvo sumokėtos iš ligoninės sąskaitos.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: