Dzūkų žinios

V. Jelisejevas abejoja reformos nauda Lazdijų ligoninei ir nori atnaujinti medicininę įrangą

Dalintis:
Lazdijų ligoninė galėtų visai nedalyvauti reformoje. Ji dabar normaliai išsilaiko, o jei padidintume paslaugų apimtis, tai būtų dar geriau“, – susitikime su sveikatos apsaugos ministro pavaduotoja sakė Viktoras Jalisejevas.

Naujai paskirtas Lazdijų ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Vladimiras Jelisejevas pasirengęs padaryti viską, kad Lazdijų ligoninėje nesumažėtų teikiamų paslaugų ir būtų atnaujinta medicinos įranga. Jis skeptiškai nusiteikęs dabar pradedamos vykdyti sveikatos priežiūros įstaigų reformos atžvilgiu ir rimtai kelia klausimą, ar Lazdijų ligoninei naudinga dalyvauti šioje reformoje.

„Apie reformą kalbėjome su sveikatos apsaugos ministro pavaduotoja ir išdėstėme jai daug absurdiškų situacijų, kurios gali atsirasti, jei vyks reforma. Tada viceministrei pasakiau, kad Lazdijų ligoninė galėtų visai nedalyvauti reformoje. Ji dabar normaliai išsilaiko, o jei padidintume paslaugų apimtis, tai būtų dar geriau. Kam mums dalyvauti reformoje, kam mažinti paslaugas? Mums niekas nesugeba paaiškinti, kokia mums tos reformos nauda“, – dalijosi savo abejonėmis V. Jelisejevas.

Jis teigė suprantąs, kad ministerija už reformos vykdymą nori paimti iš ES 800 mln. eurų, bet, jo nuomone, tai reikia daryti ne visuomenės, ne rajono ligoninių sąskaita.

„Pagal reformą, mes dabar turėtume pasirašyti sutartis su Kauno teritorine ligonių kasa, nors iki šiol sutartis buvo pasirašyta su Vilniaus teritorine ligonių kasa. Kodėl be pasitarimo su mumis taip buvo padaryta? Niekas neklausė mūsų nuomonės. Panašu, kad jie jau viską nusprendė, o mes galime pritarti arba nepritarti, bet jie padarys taip, kaip nusprendė“, – kalbėjo medikas.

Jis dar kartą pakartojo savo ryžtą bet kokia kaina išsaugoti Lazdijų ligoninėje Chirurgijos skyrių ir atnaujinti ligoninės medicininę įrangą.

Sužinojęs, kad ligoninė perka dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatą, V. Jelisejevas pripažino, jog tai būtinas įrenginys, kuris privalo būti kiekvienoje ligoninėje, jis naudojamas ir operacijų metu, gydant COVID-19 komplikacijas.

V. Jelisejevas pripažino, jog Lazdijų ligoninėje būtina atnaujinti beveik pusę visos įrangos.

„Paprašiau, kad man pateiktų visas viešųjų pirkimų pozicijas, noriu viską išanalizuoti, įvertinti tai, ką turime, ko dar reikia, ką turime įsigyti. Gaila, kad daug pinigų teko pakloti buvusiems teisiniams ginčams, kurių ligoninėje buvo labai nemažai“, – sakė ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: