Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Bendruomenių veikloje vis mažiau atliekų ir daugiau žiedų. Tokią išvadą drąsiai galime daryti, pasibaigus Atliekų mažinimo savaitei skirtam konkursui. Jam buvo pristatyta dešimt iniciatyvų. Savo idėjomis ir patirtimi, kaip išvengti atliekų ir saugoti aplinką, pasidalijo alytiškė Indrė Pikūnaitė-Markevičienė, Alytaus rajono neįgaliųjų draugija, asociacija „Daugų kraštas“, Makniūnų sodžiaus bendruomenė, Birštono savivaldybės Siponių krašto bendruomenė ir Škėvonių kaimo bendruomenė, Viečiūnų bendruomenė „Versmė“ iš Druskininkų savivaldybės, Prienų rajono Naujosios Ūtos kaimo bendruomenė ir Prienų miesto Vytauto gatvės 31 numeriu pažymėto daugiabučio gyventojai bei Dargužių kaimo bendruomenė iš Varėnos rajono. Labai gaila, kad tarp dalyvių nėra mūsų krašto bendruomenių ar iniciatyvinių grupių, atliekų klausimas Lazdijų rajone visada buvo prioritetinis, tai žalias kraštas, nepamirškime: vis mažiau atliekų – daugiau žiedų.

• Praėjusį penktadienį vykęs Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdis labai aiškiai praktikoje pademonstravo, kad valdantiesiems „valstiečiams“, norint priimti savo sprendimus, reikia tartis su opozicija ir ten ieškoti taip reikalingų sprendimams priimti balsų. Iš vienos pusės tai galima vertinti teigiamai ir teigti, kad tokiu būdu klausimai, svarstomi taryboje, bus išnagrinėti itin kruopščiai ir smulkmeniškai. Iš kitos pusės, panorėjusi opozicija gali paralyžiuoti Lazdijų rajono savivaldybės tarybos darbą. Telieka tikėtis, kad bus einama bendradarbiavimo, geranoriškumo ir išminties keliu. Tad valdantieji „valstiečiai“ jau ne visagaliai, jie turės tartis.

• Bendrovė „Lazdijų autobusų parkas“ prašė tarybos atleisti ją nuo žemės mokesčio, kuris per metus sudaro 660 eurų. Tačiau šis klausimas nesulaukė opozicijos pritarimo. Buvo siūloma ne atleisti bendrovę nuo mokesčio, bet jį keliskart padidinti dėl netinkamai tvarkomos teritorijos. Gal tada bendrovė imsis tvarkyti savo apleistas teritorijas.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: