Dzūkų žinios

Kaip teisingai pasirinkti drenažinį siurblį?

Dalintis:

Drenažo siurbliai naudojami drenažo, gruntinio ir lietaus vandens siurbimui iš apsemtų rūsių, lietaus nuotekų, nuleidžiant atliekas, šiek tiek užterštus skysčius iš kanalizacijos, baseinų. Priklausomai nuo modelio, jie gali būti naudojami vandens šalinimui tiek privačiuose, tiek individualiuose namų ūkiuose, tiek pramoniniuose objektuose. Tokiais siurbliais galima tiekti švarų vandenį iš šulinių ar atvirų rezervuarų, laistyti sodus ir daržus arba užpildyti vandens rezervuarus.

Pagal konkrečią paskirtį ir vietą drenažo siurbliai skirstomi į 2 pagrindinius tipus:

  • Paviršiai siurbliai, kurie montuojami ne vandenyje ir aušinami aplinkos oru.

Šie siurbliai turi daugybę naudojimo apribojimų ir ne visada gali patenkinti poreikius panaudojimo būdais. Jie labai jautrūs montavimo aukščiui. Savaiminį vandens įsisiurbimą riboja aukštis nuo vandens paviršiaus iki ne daugiau kaip 8 metrų. Per tokių siurblių konstrukcija negali prasiskverbti per dideles grunto daleles ir šiukšles, kurios gali būti užterštuose rūsių, statybinių tranšėjų ir šulinių vandenyse. Paviršinių siurblių nepertraukiamo veikimo laikas yra ribotas, nes jų varikliai aušinami aplinkos oru. Dėl tos pačios priežasties jie negali pašalinti didelio vandens kiekio.

  • Panardinamieji drenažo siurbliai – savo konstrukcinėmis savybėmis labiau tinka didelių, įvairaus užterštumo laipsnio vandens kiekio sausinimui. Drenažiniai purvo siurbliai pasižymi konstrukcijų sandarumu, ilga nepertraukiamo veikimo trukme ir galimybe pumpuoti skysčius iš gilių ir didelių gabaritų talpų. Jų varikliai aušinami aplinkos vandens temperatūros ir gali veikti nuo 3 – 9 centimetrų iki 5 – 15 metrų gylyje. Agregatai gali praleisti per siurbimo dalį praktiškai bet kokius tirpalus, kurių užterštumas yra nuo 1-2 iki 30-40 mm dalelių.

Renkantis konkretų drenažo siurblio modelį, reikia nustatyti siurbiamos terpės poreikius: žinoti jos užterštumą ir temperatūrą. Sprendimo priėmimas priklauso nuo to, kokios galios ir medžiagos siurblio korpusą pasirinksite. Drenažo siurblio korpusas gali būti pagamintas iš plastiko, ketaus ir nerūdijančio plieno. Jei siurblys naudojamas ne nuolat, o karts nuo karto, patogiau naudoti siurblius su plastikiniu korpusu. Tokie siurbliai yra daug lengvesni, tačiau turi įspūdingas srauto ir slėgio charakteristikas. Taip pat pasirinkimas priklausys nuo to kokį kurą norėsite jo veikimui naudoti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: