Dzūkų žinios

Kodėl būtina išvalyti kaminą prieš šildymo sezoną?

Dalintis:

Prasidėjęs ruduo mus skubina darbuotis sode, paruošti ir saugiai padėti žiemai sodo techniką ir įrankius, o ypač po pirmųjų rytinių šalnų, kai kas jau galvoja ir apie padangų keitimą žieminėmis padangomis. O ar paruošėme savo namus žiemai? Ar pasirūpinome saugiu šildymo sezonu ir ar galime nuoširdžiai pasakyti, kad mūsų kaminas paruoštas sklandžiam darbui, nuo kurio priklausys jaukūs žiemos vakarai?

Keli atlikti svarbūs žingsniai prieš šildymo sezoną mus šildys iki pat pavasario

Norint įsitikinti, kad mūsų dūmtraukis veiks, geriausia prieš šildymo sezoną patikrinti jo švarą. Jei ant stogo iškris pirmasis sniegas, gali kilti problemų dėl patekimo į kaminą. Tačiau pavojingų įvykių pasitaiko. Daugiausia dėl mūsų neatsargumo, pasitaiko situacijų žiemą, kai užsiliepsnoja kamine esantys suodžiai. Atminkite, kad jei kaminas yra labai užterštas, kai dūmai sklandžiai negali išeiti į lauką, oras gali grįžti atgal ir anglies monoksido pavojus patalpoje bus didžiulis.
Sezoninis kamino valymas ir visos instaliacijos būklės patikrinimas yra kiekvieno individualaus namo savininko prioritetas. Patikrinta šildymo sistema leis išvengti galimų gedimų mažiausiai tikėtinu momentu. Tai taip pat garantuoja name gyvenančių asmenų didesnį saugumą.

Kaip dažnai reikėtų valyti kaminus?

Nepriklausomai nuo to, kokį šildymą turime namuose, būtina patikrinti dūmų vamzdžių išmetimo ir ventiliacijos techninę būklę. Iš jų pašalinti suodžius, dervas ir net paukščių lizdus. Priežiūros darbų dažnumas labai priklauso nuo naudojamo kuro. Kietu kuru kūrenamų krosnių dūmtakiai tikrinami ir valomi dažniausiai net iki 4 kartų per metus. Dujinis ir skystasis kuras yra mažiau reiklus, nes pakanka kartą per sezoną, t. y., du kartus per metus atliekamų patikrinimų. Vėdinimo kanalams užteks, jei jie bus tikrinami kartą per metus. Su tuo susiję darbai turėtų būti patikėti atitinkamus įgaliojimus turinčioms įmonėms, tokiai kaip nevark.lt.
Pagrindinė kaminkrėčio užduotis – patikrinti kamino kanalų pralaidumą ir patikrinti, ar tinkamai veikia visos jungtys. Ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas tikrinimo durims, jungtims ir priešgaisriniams vamzdžiams. Apžiūra taip pat apima patikrinimą, ar mūsų namuose yra tinkamos ventiliacijos angos, pritvirtintos tam skirtomis grotelėmis. Profesionalūs kaminkrėčiai naudoja tik kokybišką ir modernią įrangą bei techniką, kuri leidžia bet kokio sudėtingumo darbus atlikti efektyviai ir greitai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: