Dzūkų žinios

Bendrovė „Lazdijų paslaugos“ direktoriaus nesulaukė

Dalintis:

Kai vėžlio greičiu įgyvendinami Tarybos sprendimai, tai realių rezultatų sunku tikėtis.

Praėjusių metų liepos mėnesį rajono savivaldybės taryba pritarė naujo darinio – uždarosios akcinės bendrovės „Lazdijų paslaugos“ steigimui. Tačiau iki šiol ši bendrovė neveikia, neturi vadovo ir neatlieka tų darbų, apie kuriuos svajojo rajono merė ir kiti valdantieji.

Praėjusią savaitę pagaliau buvo surengtas konkursas šios bendrovės direktoriaus vietai užimti. Buvo sudaryta konkurso komisija, kuriai vadovavo administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.

Redakcijos duomenimis, dalyvauti konkurse norą pareiškė vienintelis pretendentas – buvęs Lazdijų butų ūkio direktorius, buvęs Tarybos narys, 59-erių Arvydas Sinkevičius.

Tačiau komisijos verdiktas buvo neigiamas – A. Sinkevičiaus kandidatūra komisijai neįtiko, neva jis silpnai išmano šią veiklos sritį.

Nieko kita nelieka, kaip vėl skelbti konkursą. Įdomu, ar atsiras norinčiųjų vadovauti įmonei, kuri neturi nė vieno darbuotojo, jokios įrangos ir darbo priemonių?

Kaip buvo teigiama praėjusią liepą vykusiame tarybos posėdyje, pristatant naująją bendrovę „Lazdijų paslaugos“, ji galės atlikti atliekų tvarkymo, daugiabučių namų administravimo, gatvių, pakelių priežiūros paslaugas, ši bendrovė veiks komunaliniame sektoriuje, vienintelis akcininkas – Lazdijų rajono savivaldybė.

Tuomet merė Ausma Miškinienė teigė, jog su seniūnais jau yra aptartas šis klausimas ir jie dėkojo už tokią bendrovę.

„Seniūnai džiaugiasi, kad bendrovei bus deleguojami sudėtingiausi darbai, vyks centralizuotas savivaldybės tvarkymas. Daugelis rajonų tai išbandė, žinau, kaip tai pasiteisino Druskininkuose, Jonavoje. Tai galimybė gauti greitesnę ir efektyvesnę paslaugą, padėti seniūnijoms darbus atlikti greičiau ir su mažesniais kaštais“, – liepą kalbėjo merė.

Tame pačiame Tarybos posėdyje Valdas Petras Mikelionis teigė, jog tokia bendrovė bus tikrai naudinga: „Jai bus perduotas daugiabučių administravimas, o tai labai aktualu, čia turime daug problemų, taip pat rūpestis namų renovacija, kuri labai sulėtėjo. Dirbau seniūnu, todėl žinau, kiek darbo sąnaudų reikia prižiūrėti aplinką. Bendrovė galės pasiūlyti daug paslaugų – šakų išvežimą iš kiemų, polietileno nuo šieno rulonų išvežimą iš ūkininkų, mažės bedarbystė, bus daugiau darbų atliekama už tas pačias lėšas.“

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: