Dzūkų žinios

Pavasarinį narcizų žydėjimą Druskininkuose papildė šilto lietaus, garsų ir šviesų sintezė

Dalintis:
Narcizų žydėjimas Druskininkuose. (Druskininkų kultūros centro nuotr.)

Praėjusį savaitgalį Druskininkų kurorto svečiai patyrė visko: ir saulės, ir lietaus, tačiau visas gamtos išdaigas niekais pavertė pasivaikščiojimas po vis labiau pražystančius Vijūnėlės parke narcizų laukus.

Po šilto lietaus narcizai skleidė svaiginantį kvapą, lašai besiskleidžiančiuose sakurų žieduose žibėjo lyg briliantai. Pakalbinti parke vaikštinėjantys ir tarp narcizų besifotografuojantys žmonės neslėpė susižavėjimo. „Į Druskininkus, žydint narcizams, atvažiuojame kasmet,“ – viena per kitą įspūdžiais dalijosi trys alytiškės. Anot jų, parkas per 11 metų gerokai pasikeitė, nes dar labiau išsiplėtė žydintys plotai, o ir pačių narcizų nepalyginamai daugiau.

Parko takeliais vaikštinėjo veidrodiniai žmonės, aukštaūgiai kojūkininkai, 19 amžiaus kurorto ponai. Didžiausias klegesys skambėjo prie Vijūnėlės tvenkinio – čia įsikūręs Burbulų dėdė vaikams sukūrė tikrą muilo burbulų fiestą. Pagundai paleisti virš vandens spalvotus burbulus neatsispyrė ir suaugusieji.

Tačiau naktį žydinčiuose laukuose lankytojų laukė didžiausias siurprizas ir stulbinantis reginys, kuriam penktadienio vakarą lietaus dulksna suteikė dar didesnio žavesio. Sutemus Vijūnėlės parke žydinčią erdvę užliejo efektingas šviesų ir spalvų žaismas, sukūręs neįtikėtiną vaizdinį. Įspūdžius stiprino ambientinės muzikos garsai. Žiūrovai negailėjo susižavėjimo šūksnių, nes besiskleidžiantiems gėlynams specialiai parinktos meninės šviesų ir lazerių instaliacijos, rodos, perkėlė į kitą dimensiją. Šeštadienio vakarą parkas lūžo nuo norinčių pamatyti ir dar kartą patirti nepakartojamus įspūdžius, nes planuotas reginys išsiskleidė visu grožiu.

Trys dienos ir dvi naktys žydinčiame narcizų parke buvo maloni staigmena svečiams ir druskininkiečiams, atskleidusi, kaip panaudojant moderniausias technologijas ir kūrybingą fantaziją, gamtos vaizdus gali papildyti garsų ir šviesos sintezė.

Taip gėlėtą ir žalią gyvenimo etapą pradėjęs Druskininkų kurortas rengiasi ir toliau stebinti savo svečius. Kadangi narcizai ir sakuros vis dar skleidžia savo žiedynus, artėjantį savaitgalį laukia ne mažiau efektingas pasivaikščiojimas ir savaitgalis. Žinoma, su mamomis. Neatmestina, kad laukas šviesomis sužydės ir naktį. Gegužės 14 dieną Druskininkai į kurorto malonumus kviečia nerti šeimas – čia lauks daugybė smagių veiklų ir pramogų vaikams ir suaugusiems.

Tačiau įspūdingiausia šventė laukia paskutinį gegužės savaitgalį, kai po miestą pasklis Druskininkų kurorto šventės renginiai. Pagaliau į kurortą sugrįžta spalvinga, triukšminga, pašėlusiai linksma tradicinė teatralizuota Druskininkų kurorto vasaros pradžios šventinė eisena! Eisena, kviečianti kiekvieną svečią keliauti kartu su kurorto įmonių, įstaigų, organizacijų, klubų, meno mėgėjų kolektyvų nariais. Tris dienas truksiančios šventės metu lauks įspūdingi garsių Lietuvos muzikos atlikėjų koncertai, įvairios pramogos vaikams ir suaugusiems ir viskas – nemokamai aukšto lygio gamtos prieglobstyje.

Ramunė Tarandė

DKC reklamos ir komunikacijos vyriausioji specialistė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: