Dzūkų žinios

Ant Vyriausybės atstovo stalo – informacija apie galimai Tarybos valdančiųjų pažeistus įstatymus

Dalintis:
Kaip teigė opozicijos lyderis Artūras Margelis, jo įsitikinimu, praėjusiame posėdyje buvo nesilaikoma Vietos savivaldos įstatymo ir Tarybos veiklos reglamento.

Gali būti, jog atsitiks taip, kad Lazdijų rajono savivaldybės tarybos valdančiosios daugumos praėjusiame posėdyje priimti kai kurie sprendimai turės būti panaikinti. Tai nuspręs Vyriausybės atstovas Vilniaus ir Alytaus apskritims, sulaukęs devynių Tarybos narių, atstovaujančių Lazdijų tarybos opozicijai, skundo.

Prieš pat praėjusią savaitę vykusį Tarybos posėdį devyni opozicijos atstovai įteikė dokumentą, kuriame buvo reikalaujama iš Tarybos darbotvarkės išbraukti 17 klausimų. Pagal galiojančią tvarką, prieš įtraukiant klausimus į darbotvarkę, jie turi būti apsvarstyti bent viename Tarybos komitetų.

Kaip teigė opozicijos lyderis Artūras Margelis, jo įsitikinimu, praėjusiame posėdyje buvo nesilaikoma Vietos savivaldos įstatymo ir Tarybos veiklos reglamento.

„Prieš įtraukiant klausimus į Tarybos darbotvarkę, jie turi būti apsvarstyti bent viename iš komitetų. Tik tada, kai šie klausimai būna apsvarstyti komitete, nesvarbu, ar jam komitetas pritaria, ar nepritaria, jie gali būti įtraukti į sprendimų projektų registrą. Jei klausimas nebūna iš anksto apsvarstytas komitete, jo meras negali traukti į darbotvarkę“, – sakė A. Margelis.

Jo teigimu, šių 17 klausimų svarstymas buvo įtrauktas į Biudžeto, turto ir investicijų komiteto darbotvarkę, tačiau numatytu laiku nesusirinkus kvorumui komiteto posėdis neįvyko, klausimai tądien nebuvo apsvarstyti, o posėdis nukeltas į kitą dieną. Tačiau merė, nesulaukusi komiteto posėdžio, pasirašė Tarybos darbotvarkę, įtraukdama į ją komitete nesvarstytus klausimus.

„Mes, devyni Tarybos nariai, Tarybos posėdžio dieną pateikėme merei reikalavimą išbraukti nesvarstytus komitete klausimus iš posėdžio darbotvarkės. Tačiau merė kartu su valdančiaisiais nusprendė neatsižvelgti į mūsų pateiktus argumentus ir nepakeitė darbotvarkės, taip pažeidė Vietos savivaldos įstatymą ir Tarybos veiklos reglamentą“, – sakė A. Margelis.

Redakcijos duomenimis, Vyriausybės atstovo tarnybos darbuotojai nuotoliniu būdu stebėjo Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdžio transliaciją ir galimai atkreipė dėmesį į galimus įstatymų pažeidimus.

Opozicijos atstovai jau išsiuntė skundą savivaldybių veiklą kontroliuojančiam Vyriausybės atstovui dėl galimų įstatymo nuostatų pažeidimų. Jei Vyriausybės atstovas nustatys, jog Lazdijų rajono savivaldybės taryba pažeidė įstatymus, bus siunčiamas teikimas, kad būtų panaikinti Tarybos sprendimai ir klausimai svarstomi iš naujo.

Jei Taryba nevykdys Vyriausybės atstovo nurodymų ir neatšauks, pažeidžiant įstatymus, priimtų sprendimų, tada viskas persikels į teismą.

A. Margelis pastebėjo įdomų faktą, jog po praėjusio posėdžio viešumoje nepasirodė informacija apie puikias merės ir administracijos direktorės veiklų ataskaitas.

„Paprastai apie merės ir direktorės nuveiktus darbus ir veiklos ataskaitas nestinga pagyrų viešojoje erdvėje – spaudoje, savivaldybės informacijos kanaluose. O dabar tyla. Gal merę jau kas nors įspėjo, kad neskubėtų girtis, nes gali tekti tas ataskaitas tvirtinti iš naujo“, – svarstė A. Margelis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: