Dzūkų žinios

Ernestas Juškauskas triumfavo tarptautinėse varžybose Estijoje

Dalintis:
Ernestas Juškauskas
Su žirgu Hipnodist Ernestui pavyko laimėti pirmąją vietą. „Tą pačią dieną su kitu žirgu, Uraganu, važiavime dalyvavo stipriausi žirgai, laimėjau antrą vietą, nugalėtojui nusileidau tik per žirgo galvą“, — pasakojo Ernestas. Antrą dieną Ernestas kovojo sprinte. Anot jo, buvo audringas finišas, laimėtoją lėmė fotofinišas, ir vėl Ernestas buvo pripažintas nugalėtoju.

Nors ristūnų sporto entuziastams Lazdijuose nėra sąlygų treniruotis, tačiau mūsų krašto sportininkai, kituose Lietuvos rajonuose suradę tinkamas treniruočių erdves, sugeba laimėti aukso medalius tarptautinėse varžybose.

Vienas iš jų – Ernestas Juškauskas, jau ne vienerius metus garsinantis Lazdijų kraštą tarptautinėse varžybose. Praėjusį savaitgalį Estijoje vykusiose tarptautinėse ristūnų varžybose jis savo trofėjų kolekciją papildė dar dviem aukso medaliais. Taip pat laimėjo dvi antrąsias ir vieną trečiąją vietas.

Kaip pasakojo Ernestas, varžybos vyko naujajame Estijos hipodrome, jos vadinosi „American Day“. Anot E. Juškausko, jos ypatingos tuo, jog vyksta dvi dienas, su tuo pačiu žirgu varžybose galima dalyvauti abi dienas. Pirmą dieną bėgama ilgoje distancijoje – 2140 metrų, o antrą dieną sprintas – 1640 metrų.

„Man sekėsi puikiai, pirmą dieną teko startuoti su žirgu, kuris nebuvo laikomas favoritu, galinčiu laimėti važiavimą. Dalyvavo 8 dalyviai, su žirgu Hipnodist man pavyko laimėti pirmąją vietą. Tą pačią dieną startavau su kitu žirgu – Uraganu, važiavime dalyvavo stipriausi žirgai, laimėjau antrą vietą, nugalėtojui nusileidau tik per žirgo galvą“, – pasakojo Ernestas.

Antrą dieną Ernestas kovojo sprinte. Anot jo, buvo audringas finišas, laimėtoją lėmė fotofinišas, ir vėl Ernestas buvo pripažintas nugalėtoju.

„Džiaugiuosi, kad trečius metus iš eilės su tuo žirgu laimiu dvidienes varžybas. Tai man labai didelis laimėjimas, suteikiantis daug teigiamų emocijų“, – pasakojo Ernestas.

Antrąją dieną Ernestas taip pat startavo su Uraganu ir dar vienu uteniškio žirgu ir užėmė atitinkamai antrąją ir trečiąją vietas.

Ernestas džiaugiasi puikiais rezultatais ir jau galvoja apie artėjančias varžybas Širvintose, kai bus kovojama dėl „Elito prizo“, kur bus važiavimai, turėsiantys išaiškinti stipriausią Lietuvos žirgą.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: