Dzūkų žinios

Veisiejuose stovyklavo jaunieji Kauno krašto sportininkai

Dalintis:

Vasarą savo treniruotėms ir poilsiui mūsų kraštą vis dažniau pasirenka kitų Lietuvos miestų sporto entuziastai.

Liepos pradžioje Veisiejuose buvo surengta dviejų kauniečių klubų kyokushin karatė sporto stovykla, kurioje savo sportinius sugebėjimus lavino per aštuonios dešimtys jaunųjų sportininkų.

Kaip pasakojo vienas iš stovyklos organizatorių, kyokushin karatė treneris Nerijus Gediminas, tokia stovykla Veisiejuose organizuojama jau penkerius metus.

„Stovyklauti Veisiejuose jau tapo tradicija, mes esame Kauno krašto karatistai, mums patinka ši vieta. Sportuojame visą savaitę, o stovyklos pabaigoje laikome karatė diržus. Stovykloje dalyvavo įvairaus amžiaus vaikai ir jaunimas – nuo 6 iki 25 metų, ir mergaitės, ir berniukai, ir jaunuoliai“, – pasakojo N. Gediminas.

Jis sakė, jog stovykloje dalyviai tris dienas intensyviai treniravosi ir sportavo, rengėsi kovoms dėl diržų, o likusias dienas pramogavo ir ilsėjosi.

Treneris pasakojo, jog šia sporto šaka jis užsiima beveik ketvirtį amžiaus, o treneriu dirba 13 metų.

„Pasirinkome Veisiejus, nes čia yra gera aplinka, be to, aš sportuoju nuo mažens ir mano treneris anksčiau mus veždavosi į Kapčiamiestį, tai Dzūkija man labai artima, nes čia labai gražios vietos ir puikios sąlygos sportuoti ir pailsėti“, – sakė N. Gediminas.

Paklaustas, ar kyokushin karatė Lietuvoje yra populiari sporto šaka, du juodus diržus turintis N. Gediminas pastebėjo, jog tarp neolimpinių sporto šakų tai yra populiariausia ir masiškiausia sporto šaka.

„Lietuvoje yra per 60 klubų, Lietuvos kovotojai pasiekia puikių rezultatų tarptautinėse varžybose, jaunimas labai domisi šiuo sportu. O tokios stovyklos pritraukia dar daugiau šios sporto šakos entuziastų“, – kalbėjo treneris.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: