Dzūkų žinios

Buvęs bendrovės „Lazdijų vanduo“ darbuotojas teisme apgynė savo teises ir gavo solidžią kompensaciją

Dalintis:
Lazdijų vanduo
„Prieš tris savaites man išmokėjo kompensaciją. Nors ilgai teko minti įvairių institucijų slenksčius, bet dabar esu labai patenkintas, jog apgyniau savo teises ir gavau kompensaciją. Su ta problema viskas baigta. Dabar esu pensininkas ir mėgaujuosi gyvenimu”, – „Dzūkų žinioms“ sakė A. Cimakauskas.

Kai savivaldybės valdomų įstaigų vadovai, nesilaikydami įstatymų, atleidžia darbuotojus, ko gero, nesitiki, jog šie ieškos teisybės teisme ir tas atleidimas turės finansinių pasekmių įstaigų ir bendrovių biudžetui.

Neseniai taip atsitiko bendrovėje „Lazdijų vanduo“, kai neteisėtai vadovo atleistas Algirdas Cimakauskas teisme įrodė savo tiesą, jog bendrovės vadovas Eimantas Zaburas jį iš darbo atleido neteisėtai. Teismas A. Cimkauskui priteisė beveik 12 tūkst. eurų kompensaciją.

„Prieš tris savaites man išmokėjo kompensaciją. Nors ilgai teko minti įvairių institucijų slenksčius, bet dabar esu labai patenkintas, jog apgyniau savo teises ir gavau kompensaciją. Su ta problema viskas baigta. Dabar esu pensininkas ir mėgaujuosi gyvenimu”, – „Dzūkų žinioms“ sakė A. Cimakauskas.

Birželio pabaigoje, po beveik metų trukusių teisinių peripetijų, Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija paskelbė verdiktą, jog A. Cimakauskas buvo atleistas neteisėtai ir jam priklauso kompensacija.

„Dzūkų žinios“ pernai pirmosios skaitytojoms pranešė, jog 2021 metų rugpjūtį iš darbo buvo atleistas ilgametis UAB „Lazdijų vanduo” darbuotojas A. Cimakauskas. Būdamas tikras, kad jį direktorius E. Zaburas iš darbo atleido neteisėtai, A. Cimakauskas kreipėsi į Darbo ginčų komisiją.

Lapkričio mėnesį posėdžiavusi komisija nusprendė, jog A. Cimakauskas iš darbo buvo atleistas neteisėtai. Komisija priėmė sprendimą sugrąžinti A. Cimakauską į darbą, taip pat nurodė jam sumokėti kompencaciją už priverstines pravaikštas.

Pravaikštų suma su priskaičiuotomis palūkanomis siekė per 5 tūkst. eurų.

Pagal Darbo ginčų komisijos sprendimą A. Cimakauskas praėjusių metų lapkritį turėjo būti sugrąžintas į darbą, bet „Lazdijų vandens“ vadovybė nevykdė Darbo ginčų komisijos sprendimo ir jį apskundė teismui.

„Dzūkų žinioms“ A. Cimakauskas teigė, jog „Lazdijų vanduo“ bandė su juo derėtis – siūlė sugrįžti į darbą ir sumokėti trijų mėnesių atlyginimo dydžio kompensaciją.

„Jie siūlė trijų mėnesių išeitinę kompensaciją, bet aš su tuo nesutikau ir reikalauju šešių mėnesių dydžio kompensacijos. Mes pateikėme teismui atsakymą. Noriu, kad išmokėtų 6 mėnesių dydžio kompensaciją, nes tiek man priklausytų pagal darbo stažą. Jei tiek būtų pasiūlę, būčiau pasirašęs taikos sutartį. Jie nesutiko, tai dabar viską spręs teismas. Keistai atrodo, kai bendrovės valdžia derasi dėl trijų mėnesių kompensacijos, o kitiems reikalams ištaško didelius pinigus, žmogui gaili kuklių pinigų, nors akivaizdu, jog bendrovės direktorius mane atleido neteisėtai. Esu tikras, jog teisingumas nugalės“, – tąkart „Dzūkų žinioms“ pasakojo A. Cimakauskas.

Solidi piniginė kompensacija A. Cimakauskui buvo sumokėta iš „Lazdijų vandens“ sąskaitos. Įdomu, kaip į tokios pinigų sumos praradimą reagavo bendrovės „Lazdijų vanduo“ valdyba? Pagal protingumo ir socialinio teisingumo principą šią sumą galėtų į bendrovės kasą įnešti šio precedento kaltininkas E. Zaburas. O gal ji bus kompensuota, padidinus vandens kainas gyventojams?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: