Dzūkų žinios

Mūsų kraštietis Ernestas Juškauskas vėl triumfavo Taline

Dalintis:

Nors Lazdijų hipodrome negali vykti rimtos žirgų lenktynės, takas netinkamas net treniruotėms, tačiau mūsų krašto žirginio sporto atstovai nuolat skina pergales tarptautinėse varžybose.

Praėjusią savaitę vykusiose keturmečių žirgų derbio finalinėse varžybose dalyvavo ir lazdijietis Ernestas Juškauskas, kuris su savo žirgu Hipnotistas laimėjo suaugusių žirgų važiavimą, nepalikdamas jokios vilties kitiems sportininkams.

Kaip pasakojo E. Juškauskas, Estijoje vyko derbio finalas – keturmečių žirgų važiavimas, kuriame kiekvienas sportinis žirgas dalyvauja vieną kartą gyvenime.

„Tame važiavime nedalyvavau, nes mano žirgas yra suaugęs, tačiau ten dalyvavo lietuviai, kurie ir nugalėjo. Aš startavau kitoje rungtyje – su suaugusiu žirgu Hipnotistas B reitinge ir laimėjau pirmą vietą. Startavau septintu numeriu, man estai gerų numerių pagaili, nes kuo tolimesnis numeris, tuo sudėtingiau varžytis“, – pasakojo Ernestas.

Jis labai džiaugėsi žirgu Hipnotistas, nes su juo Estijoje laimėjo trečią pergalę iš eilės. Ta pergalė dar brangesnė, nes žirgui jau 11 metų, o jo konkurentai buvo jaunesni.

Ernestas pasakojo, jog rungtyniavo 2100 metrų distancijoje, jam pavyko spurtuoti nuo pat starto ir išlaikyti savo pirmumą visoje trasoje.

„Niekas nesiryžo manęs lenkti, nuvažiavau iki finišo be konkurencijos, dalyviai – estai, skandinavai – manęs neįveikė. Mano žirgas šį sezoną labai stabilus, jis, kai reikia, pasiekia net 60 kilometrų per valandą greitį“, – sakė Ernestas.

Tai buvo jau trečioji mūsų žemiečio pergalė tarptautinėse varžybose. Paklaustas, ar premijos, gautos už laimėjimus, kompensuoja išlaidas, Ernestas atsakė, jog tos premijos maža paguoda, nes šis sportas yra labai brangus.

„Tai tik paguoda, išlaikyti aukštą žirgo lygį kainuoja daug – ir šėrimas, ir priežiūra, ir įvairūs tepalai. Žirgui ir skauda, ir nebūna nuotaikos, ne visada gera fizinė forma. Visas tas rūpesti kainuoja nemažus pinigus. Smagu, kad Hipnotistas yra stabilus, matau perspektyvą, kad jis galės toliau sėkmingai rungtyniauti“, – pasakojo Ernestas.

Lazdijų hipodrome tokio lygio varžybos negali vykti, nes nėra tinkamo tako. Koks tai takas, ar brangu jį įrengti?

„Tai labai brangi danga. Ten yra smulkūs akmenukai, kuriuos riša tam tikra frakcija, ji nuolat purenama ir laistoma vandeniu. Ten lyg ir paprastas žvyras, bet akmenukai turi būti vienodo dydžio. Taip pat reikia įrengti drenažus ir sutvarkyti viražus. Tai nėra sudėtinga, bet brangu“, – pasakojo Ernestas.

Paklaustas, kada vyks artimiausios varžybos, Ernestas sakė, jog po dviejų savaičių vėl važiuos į varžybas Taline, kur startuos su dviem ar net trimis žirgais.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: