Dzūkų žinios

Veisiejų seniūnas Zenonas Sabaliauskas: „Stengiamės taikytis prie turistų, nes tai mūsų ateitis“

Dalintis:
Ansamblis Lietuva
Šeštadienį Veisiejuose vyko „Lietuvos“ ansamblio pasirodymas.

Vienas iš gražiausių Lazdijų rajono miestelių, Veisiejai, praėjusį savaitgalį atsisveikino su vasara. Ta proga Veisiejų miesto parke buvo surengta vasaros uždarymo šventė „Vasara prie Ančios“ ir Dzūkijos liaudiškų šokių festivalis „Susuksim sukcinį“, kuriame pasirodė viso regiono šokių kolektyvai.

Kadangi Veisiejai pretenduoja į kurortinės vietovės statusą, tai čia stengiamasi pritraukti kuo daugiau turistų ir sudaryti jiems turiningo poilsio sąlygas.

Zenonas Sabaliauskas
Veisiejų seniūnas Zenonas Sabaliauskas teigė, jog nuo pandemijos išsilaisvinę žmonės stengiasi atrasti Dzūkiją ir Veisiejus.

Veisiejų seniūnas Zenonas Sabaliauskas teigė, jog nuo pandemijos išsilaisvinę žmonės stengiasi atrasti Dzūkiją ir Veisiejus.

„Pastebėjome, jog Veisiejų regioninio parko lankytojų centre apsilankė daug turistų iš kitų Lietuvos vietovių. Pats vedžiau nemažai ekskursijų, kurias užsisakė žmonės iš kitų rajonų. Paskambina, paprašo, negaliu atsakyti, nes šis darbas man labai patinka. Nemokamai vedu tas ekskursijas, regioninis parkas irgi veda ekskursijas, vos ne kasdien. Pastebėjau, kad šią vasarą labai pagausėjo pas mus užsukančių dviratininkų“, – pasakojo Z. Sabaliauskas.

Jo teigimu, atvažiuoja nemažai lenkų, jie pamėgo plaukti mūsų upėmis ir ežerais – užsisako kaimo turizmo sodybas ir keletą dienų plaukia baidarėmis, todėl baidarių nuomotojams šią vasarą buvo daug darbo.

„Džiaugiuosi, kad Veisiejuose pagaliau atsirado ir jachtų, ir plaustų. Mano svajonė, kad būtų kuo daugiau tokią paslaugą teikiančių žmonių. Smagu, kad mūsų krašto kaimo turizmo sodybos užimtos visus savaitgalius. Yra puikiai įrengti bendrabučiai, kuriuose apsistoja Veisiejuose stovyklaujantys sportininkai“, – pasakojo seniūnas.

Paklaustas apie anksčiau liūdnai garsėjusius turistų maitinimo reikalus, seniūnas džiaugėsi, jog šie reikalai pagerėjo – veikia Žirmūnų mokymo centro valgykla, kuri pigiai maitina. Taip pat veikia restoranas ir picerija, netrukus bus atidaryta kavinė miesto parke.

Veisiejuose vasarą vyksta daug renginių, neseniai vyko triatlono taurė, o praėjusį šeštadienį ir atsisveikinimo su vasara šventė.

„Tai buvo Kultūros centro renginys, bet mes, Veisiejų žmonės, prisidėjome. Kultūros centrui esame dėkingi, kad padovanojo „Lietuvos“ ansamblio pasirodymą, kuris pritraukė daug žiūrovų. Kitą savaitgalį vyks visos Lietuvos regioninių parkų trisdešimtmečio minėjimas su garsiais atlikėjais, parodomis, pristatymais. Mūsų žmonės labai išlepinti renginiais, atsirenka, kas jiems įdomu. Vasara buvo turininga viskuo, ir mums buvo darbinga. Siekiame kurortinės vietovės statuso. Norime, kad būtų nuomojami dviračiai, įrengsime šiuolaikišką viešąjį tualetą, stengiamės taikytis prie turistų, nes manome, jog tai mūsų ateitis“, – kalbėjo Z. Sabaliauskas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: