Dzūkų žinios

Verslaus Dzūkijos jaunimo festivalyje savo idėjas pristatė ir Lazdijų atstovai

Dalintis:
Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos komanda „Palėpių lėlės“ pristatė savo projektą, kaip panaudojant nereikalingus audinius iš jų pagaminti įvairius minkštus žaislus. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos komanda „Dulksna“ pristatė eterinių aliejų gamybos projektą.

Mūsų krašto jaunimas yra kūrybingas ir pilnas įvairių idėjų, kurios galėtų tapti verslu. Tai įrodė spalio pabaigoje vykęs tradicinis ir jau ketvirtasis mokinių verslo idėjų konkursas „Dzūkų pitch‘as 2022“, į Druskininkus sukvietęs 22 jaunimo komandas iš Alytaus apskrities. Lazdijams šiame renginyje atstovavo dvi komandos iš Veisiejų Sigito Gedos ir Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijų.

Renginio dalyvius pasveikinęs „Junior Achievement“ Dzūkijos regiono vadovas ir renginio organizatorius Donatas Vasiliauskas pasidžiaugė, jog Dzūkijos kraštas yra vienas aktyviausių ir sėkmingiausių mokinių verslumo srityje Lietuvoje.

Komandų idėjas vertino autoritetinga vertinimo komisija – Druskininkų verslo klubo atstovai Modestas Vitkauskas, Arnoldas Vasiliauskas, Albertas Katilovskis ir Alytaus „Rotary“ klubo prezidentas Saulius Ivoška. Komisija ne tik atidžiai klausėsi komandų pristatymų, bet ir pateikė klausimų, pagyrė stipriąsias projektų vietas bei nurodė, ką būtų galima tobulinti.

Daugiausia komandų į renginį atsiuntė Alytaus miesto mokyklos – net 13. Druskininkų savivaldybei atstovavo šešios komandos, dvi komandas delegavo Lazdijų rajonas, viena komanda atvyko iš Varėnos.

Komandų pateiktos idėjos buvo susijusios su informacinių technologijų panaudojimu, daiktų gamyba, maisto produktais ir pramogomis.

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos komanda „Palėpių lėlės“ pristatė savo projektą, kaip panaudojant nereikalingus audinius iš jų pagaminti įvairius minkštus žaislus.

Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos komanda „Dulksna“ pristatė eterinių aliejų gamybos projektą.

Kitos komandos pristatė suvenyrus iš molio, taip pat siūlė magnetukus, šunelių iš prieglaudų nuotraukas, gėlių konfeti, sodą namuose, taupykles be atidarymo, daugkartinio naudojimo užrašines, lentos nutrynimo įrenginį, daugkartinio naudojimo krepšius, universalią pagalvę.

Komandos siūlė kompiuteriu perpiešti nuotraukas, buvo pristatytos programėlės, kontroliuojančios šaldytuve esančių maisto produktų galiojimo laiką, taip pat pateikta šunų buvimo vietos nustatymo programa, elektros taupymo, paslaugų paieškos ir kitos programėlės.

Maisto produktų gamybos kategorijoje buvo pristatyti obuolių sūrio skanukai, produkcija iš nekondicinių obuolių, taip pat suvenyriniai meduoliai su valgomais logotipais.

Pasibaigus idėjų pristatymui, komisija kibo į darbą. Vertinimo komisijos narys Albertas Katilovskis teigė, jog idėjų pristatymai jam sudarė gerą įspūdį, taip pat jį džiugina komandų gausa, rodanti jaunimo verslumą.

Vertinimo komisija išrinko 8 komandas, kurioms atiteko „Dzūkų pitch’o 2022“ nominacijos ir statulėlės. Beveik visi nugalėtojai – iš Alytaus miesto mokyklų.

Geriausios verslo idėjos nominaciją, komisijos sprendimu, gavo Alytaus šv. Benedikto gimnazijos komanda „Spring Punch“, merginų idėja – džiovintų žiedlapių konfeti, taip saugant aplinką ir augaliją. Geriausia technologinio sprendimo nominacija taip pat atiteko Alytaus šv. Benedikto gimnazijos komandai „Venera“, kuri pristatė inovatyvią pagalvę su LED žibintais ir įmontuotais garsiakalbiais. Geriausio gamybinio sprendimo statutėlė atiteko Alytaus Jotvingių gimnazijos komandai „Zeco“, kurios idėja – išmanusis daržas. Alytaus „Volungės“ progimnazijos komanda „MGS“ buvo pripažinta kaip pristačiusi socialiai atsakingą verslo idėją. Ši komanda numatė, kad iš obuolių, kurie jau netinkami valgyti, gamins įvairius saldumynus, uogienes. Tvariausio produkto nominacija atiteko Alytaus Likiškėlių progimnazijos komandai „Voratinklis“, kuri nusprendė gaminti užrašų knygeles iš perdirbtų medžiagų. Šios komandos narė Kamilė Gvildytė buvo pripažinta „Dzūkų Pitch‘as“ lydere.

Geriausio Pitch‘o nominacija ir statulėlė, komisijos sprendimu, atiteko Druskininkų „Ryto“ gimnazijos komandai „Rotulis“, pristačiusiai obuolių sūrio suktinukus su šūkiu „Geriau kramtyc, nei rūkyc!“. Geriausios turizmo idėjos nominacija įteikta Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos komandai LTU 4U, prisidėsiančiai savo idėja populiarinant turizmą Druskininkuose.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: