Dzūkų žinios

Baseinai vaikams: kodėl tai vienas iš geriausių užsiėmimų?

Dalintis:

Nereta mama ar tėtis suka galvą, kaip atitraukti vaiką nuo ekranų, kaip paskatinti jo fizinį aktyvumą ar domėjimąsi kuo nors kitu nei tik populiariausi kompiuteriniai žaidimai ar bendravimas socialiniuose tinkluose. Jeigu ir Jūs priklausote tokiai tėvų kategorijai, išbandykite plaukimą! Paprastai įvairaus amžiaus vaikai yra neabejingi vandens pramogoms, todėl plaukimu, tikėtina, susižavės. Negana to, užsiėmimai baseine ne tik smagūs, bet ir pasižymi itin plačiu naudų spektru vaiko sveikatai bei gerai savijautai.

Kokią naudą vaikams teikia plaukimas?

Šiuolaikiniai vaikai labai daug laiko praleidžia sėdimoje pozicijoje, dažnai net netaisyklingoje, jie nedaug būna gryname ore, dažnas nesugeba susikoncentruoti, atsipalaiduoti, susidoroti su stresu bei nerimu ir pan. Štai kodėl užsiėmimai baseine gali būti labai naudingas laisvalaikio praleidimo būdas.

Paradoksalu tai, jog plaukiant dirba kone visi raumenys, tačiau drauge kūnas, organizmas geba ir atsipalaiduoti. Plaukdami vaikai atsiriboja nuo mokslų ir kitų varginančių, keliančių nerimą dalykų, atsipalaiduoja ir pailsi.

Plaukimas yra labai geras įrankis kovojant ar siekiant užkirsti kelią netaisyklingai laikysenai, kai kurioms stuburo problemoms.

Laikas baseine bus labai gera fizinio aktyvumo forma. Juo labiau kad mėgautis šia veikla galima nepriklausomai nuo metų laiko, oro sąlygų ar kitų niuansų.

Teigiama, jog plaukimas gali reikšmingai prisidėti prie kokybiškesnio vaikų miego, apetito, taip pat stiprinti ištvermę bei imunitetą, kas aktualu susirgimų prevencijai.

Baseinai vaikams – šauni ir naudinga dovana

Jei ieškote naudingos ir smagios dovanos vaikui, Beta.lt pasiūloje pasižvalgykite po vandens pramogų idėjas. Reguliarūs apsilankymai baseine, kaip matome, užtikrina solidų pluoštą naudų vaikų sveikatai bei gerai savijautai. Tad abonementas į baseiną gali būti labai gera dovana vaikui gimtadienio, mokslo metų baigimo, Kalėdų ar kita proga, taip pat kaip paskatinimas už tam tikrus pasiekimus. Jei visgi nežinote, ar plaukimas patiks Jūsų vaikui, įsigykite kuponą vienkartiniam apsilankymui baseinų erdvėje, kur vaikas galės išbandyti tai ne tik kaip pramogą, tačiau ir kaip gerą laisvalaikio formą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: