Dzūkų žinios

Kodėl Ramanavo kaimo Kaštono gatvėje vis dar tamsu?

Dalintis:

Aktyvūs rajono piliečiai neleidžia valdžiai snausti ir neatlikti svarbių darbų. Socialinių tinklų paskyros „Lazdijų miesto ir rajono gėdos lenta“ iniciatorius Donatas domisi, kodėl iki šiol nesutvarkytas gatvių apšvietimas Ramanavo kaime, nors tai turėjo būti padaryti dar pernai.

Sausio 4 dieną jis raštu kreipėsi į merę, klausdamas, kodėl iki šiol neapšviestas Ramanavo kaimas.

Merei išsiųstame rašte jis rašė: „Ramanavo kaimo gatvių apšvietimo įrengimo darbų sutartis su UAB „Ordo“ buvo pasirašyta Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorės Ilonos Šaparauskienės 2022-08-10 Nr. 53-149, pirkimo numeris 613509. Rangos sutarties 9 punkte nurodytas darbų atlikimo terminas yra 3 mėnesiai. Tos pačios sutarties 10 punkte numatytas sutarties pratęsimas 2 kartus po 1 mėnesį. Bendras darbų atlikimo terminas negali viršyti 5 mėnesių (sutarties 10 punktas). Matau, kad sutarties pratęsimu nebuvo pasinaudota, nes pagal sutarties Nr. 53-149 10 punktą sutartis galėjo būti pratęsta rašytiniu šalių susitarimu ir pagal Viešųjų pirkimų įstatymą paviešinta per 15 darbo dienų nuo papildomo susitarimo pasirašymo dienos.

Patikrinus CVP IS sistemoje, sutarties pratęsimo neradau. Reiškia, kad jo nėra, nes praėjo apie 36 darbo dienos, ne 15.“

Jis pateikė merei du klausimus:

1. Kodėl Ramanavo kaime vis dar neveikia gatvių apšvietimas? Sutartis sudaryta 2022-08-10 Nr. 53-149, nepratęsta ir yra pasibaigusi 2022-11-10.

2. Ar buvo pasinaudota aukščiau minėtos sutarties 23.1 punktu ir yra skaičiuojami 0,05 % delspinigiai už kiekvieną pavėluotą dieną?

Tačiau iki šiol jis negavo oficialaus atsakymo į savo klausimus, nors jau praėjo 20 darbo dienų įstatyme įtvirtintas atsakymui skirtas terminas, o atsakymui parengti nereikia laiko papildomai informacijai rinkti, todėl atsakymą savivaldybės vadovė galėjo pateikti ir per vieną darbo dieną.

Dėl Ramanavo kaimo gatvių apšvietimo Donatas yra skambinęs savivaldybės tarnautojui Tadui Talandzevičiui, taip pat ir administracijos direktoriui Sauliui Petrauskui, tačiau konkretaus atsakymo jam nepavyko gauti, o Ramanavo kaime, Kaštono gatvėje, vis dar tamsu.

Kodėl rajono valdžia nesugeba išspręsti tokių paprastų, bet žmonėms svarbių klausimų?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: