Dzūkų žinios

Lazdijietei – „Metų specialisto“ apdovanojimas

Dalintis:

Lazdijų visuomenės sveikatos biuro specialistų darbas puikiai vertinamas visoje Lietuvoje, kasmet mūsų Visuomenės sveikatos biuro darbuotojai gauna Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacijos (SVSBA) apdovanojimus.

Vasario 2 d. Biržų pilyje įvyko iškilmingi „Metų specialisto“ apdovanojimai, kaip ir kasmet, skirti išreikšti padėką visuomenės sveikatos specialistams, savo darbais ir iniciatyvomis reikšmingai prisidėjusiems prie visuomenės sveikatos stiprinimo ir gerovės.

Specialistams įteiktos padėkos kartu su simboliniu obuolio ženklu, perduodančiu žinią: obuolys – tai lyg VSB specialistų darbo vaisius.

Šiemet vienas iš „Metų specialisto“ apdovanojimų atiteko Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistei, vykdančiai sveikatos priežiūrą mokykloje, Auksei Kubilienei.

Galime pasidžiaugti ir tuo, jog analogiško apdovanojimo sulaukė ir buvusi Lazdijų VSB vadovė, dabar dirbanti Marijampolės visuomenės sveikatos biure, Ramutė Kunigiškienė.

A. Kubilienė vykdo sveikatos priežiūrą Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje, Krosnoje, kitose rajono ugdymo įstaigose. Šis apdovanojimas jai skirtas „Už aktyvią ir iniciatyvią veiklą, įtraukiant ugdymo įstaigos bendruomenę, bei įsitraukimą ir pagalbą organizuojant sveikatinimo veiklas“.

Paklausta, ką jai reiškia šis apdovanojimas, Auksė sakė, kad tai jai malonu ir svarbu, nes jaučiasi įvertinta.

Ji yra baigusi medicininės kosmetologijos studijas, o paskui dar gilino žinias išlyginamosiose visuomenės sveikatos studijose. Moteris Lazdijų VSB dirba nuo 2020 metų, ji sakė, kad šis darbas jai labai patinka.

Pasidomėjus, koks yra jos darbas, moteris sakė, jog ji rūpinasi moksleivių fiziniu aktyvumu, sveika gyvensena, siekia vaikams nuo mažų dienų formuoti sveiko gyvenimo būdo įpročius.

„Noriu, kad visi vaikai būtų sotūs, sveiki ir laimingi“, – sakė Auksė.

„Metų specialisto“ apdovanojimas
Graži ir prasminga „Metų specialisto“ apdovanojimų tradicija SVSBA puoselėjama jau nuo 2016 metų, o specialistų rinkimai vyksta net 47 savivaldybių visuomenės sveikatos biuruose. Kasmet nominacijai gauti potencialius kandidatus gali siūlyti Visuomenės sveikatos biurų vadovai, čia dirbantys specialistai, taip pat ir Asociacijos tarybos nariai. Teikiant galimas nominacijas, atsižvelgiama į specialisto išskirtines veiklas praėjusiais metais ir darbui svarbias savybes: motyvaciją ir entuziazmą darbui, iniciatyvumą, komunikacinius gebėjimus. Visuomenės sveikatos biurų tikslas – stiprinti pirminę visuomenės sveikatos priežiūrą savivaldybių lygmeniu, skatinti kokybiškų visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų teikimą gyventojams, motyvuoti gyventojus aktyviai rūpintis savo sveikata bei ligų prevencija.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: