Dzūkų žinios

Makniūnų bagažinių turgelyje pirkėjus pasitiko muzikantai, Ostampo vaikinai ir gražios merginos su puikiomis prekėmis!

Dalintis:

Sekmadienį vykęs šių metų antrasis Makniūnų sendaikčių ar kitaip dar vadinamas bagažinių turgelis pirmiausia visus atvykusius nudžiugino puikiu oru, gausybe prekių ir net iš Varėnos rajono Kibyšių kaimo atvykusių muzikantų Janinos ir Tautvydo Prieskienių dueto dainomis!

Niūrią žiemą aprimus renginiams, šis turgelis buvo kaip kartas išeiti. Ypač kai nuo pat ryto pasirodė saulė, kiekvienam į veidą švystelėdama seniai lauktą malonią šilumą. T. Prieskienis su žmona prie vartų visus sutiko su trankia muzika, skatino visus dar nesusiporavusius poruotis, čia pat šokti, ko dar laukti? „Nesgi už poros dienų bus šv. Valentino diena, dar po poros Vasario 16-oji – mūsų valstybės atkūrimo diena, o netrukus ir „taukinės“ diena – Užgavėnės“, – kvietė jie.

Ir tikra tiesa, svečiai, pasisukę prie muzikantų, pirmiausia ėmė dairytis, kur nusipirkti lašinių, kokį kindziuką apžiūrėti, o tik paskui sendaikčių, įmantrybių ieškoti. Juk šie nepages!

Tradiciškai vienas iš pirmųjų atvykęs šmaikštuolis Juozas nugvelbė ir vieną įdomiausių prekių – seną sieninį laikrodį. Ir nesvarbu, kad jis pagedęs, neina, net viduje švytuoklė nukritusi, tačiau jis su humoru linksmai paporino: „Visi nuo seno prikaišiojo, kad gana čia man pas kaimynus ir kaimynes eit valandų žiūrėti. Štai ir nusipirkau savo dabar. Pasitaisysiu su laikrodininku ir „karos” ant sienos. Iš tolo matysiu nubėgantį laiką.”

Žmonės kuitėsi nešiotų papuošalų ir mažiau ar daugiau naudotų indų galybėse, mėgino siūti senomis rankinėmis siuvimo mašinomis. Dar kiti žiūrinėjo, ką amatininkai atvežę. Taip pat girdėjosi, kaip vienas iš kito juokėsi, kad savame kaimelyje niekaip nesusitinka, o čia nori nenori tenka pasilabinti, kaip kokiuose bažnyčios atlaiduose. Vietos moteriškaitė apgailestaudama sakė, kad pensija bus tik antradienį… „Žiūrinėju visur, tačiau pirksiu atsakingai, nes reikia ir anūkams gi pataupyti! Artėja jų gimtadieniai! Ir nesvarbu, kad jie jau dideli, visi gi nori tų pinigėlių, kitą kartą net labiau už mane“, – šypsodamasi sakė pašnekovė.

Na, o daugiškis Rimas tiesiai šviesiai dūrė: „Pirmiausia žiūriu į mergas! Jei merga normali, tai ir prekė normali! Verkiant tada reikia pas ją, o ne kitur, pirkti.”

Na, bet gal įdomiausia šio turgaus vieta buvo, kur rinkimų agitacijos performansus „skaldė” Simno krašto Ostampo vaikinai, kvietę visus pasirašyti ir balsuoti už vieną iš jų, kuris, tapęs miestelio seniūnu, padarys jį atskira Respublika, įsteigs spirito varyklą ir gyventi bus kaip Rojuje. Pirkėjai į šiuos ponaičius, apsirengusius „prabangiais“ kostiumais, avinčius lakierkomis, nežinojo nei kaip reaguoti: klausinėjo, kurgi tas Ostampas, kas čia per nauja politinė jėga ir pan.

O muzikantai neužmiršo apeiti visų prekeivių, jiems sugroti ir padainuoti. Ypač buvo pamalonintos šauniosios turgelio virėjos, į kurių sriubą Tautvydas pridėjo savo tvariausio ingrediento – meilės bei sugrojo ir kartu padainavo seną tradicinę dainą „Buvo gera gaspadinė“.

Dėl tokio šaunaus pasirodymo Prieskienių pora neliko be dovanų, bendruomenės „Makniūnų sodžius“ pirmininkė ir šio turgaus organizatorė Dalė Baranauskienė atsidėkodama kelionėn įdėjo savo namų vaišių, o štai mėsos prekybininkas Algis muzikantams dovanų davė pačią didžiausią dešrą!

Na, o kitas turgelis bus kovo 12 d. 10 val., tad jei norėsis sugrįžti, ar dar nei karto jame nebuvus, jame pabuvoti, būtinai kviečiame visus atvykti. Organizatoriai jį žada padaryti tikrai ne prastesnį nei šįkart buvo!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: