Dzūkų žinios

Lazdijų konservatoriai: nuo 13 mandatų prie Margelio iki 2 mandatų prie Klėjaus

Dalintis:
Tokiu skambiu šūkiu 2019 m. Audrius Klėjus vykdė savo rinkiminę kampaniją. 2018 m. Lazdijų konservatoriams pradėjęs vadovauti Audrius Klėjus prarado rinkėjų pasitikėjimą. 2015 m., kai Lazdijų konservatoriams vadovavo A. Margelis, Lazdijų taryboje TS–LKD turėjo 13 mandatų. Perėmus Lazdijų konservatorių vairą Audriui Klėjui, 2019 m. mandatų skaičius sumažėjo iki 5 tarybos narių. 2023 m. beliko jų tik 2.

Rinkimuose į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą silpnai pasirodę Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai renkasi dirbti kartu su rinkimus laimėjusiais demokratais „Vardan Lietuvos“. Nors tokia konservatorių pozicija jau buvo žinoma prieš antrąjį merų rinkimų turą, tačiau formaliai tai nebuvo įtvirtinta.

Praėjusį pirmadienį vykusiame Lazdijų konservatorių skyriaus posėdyje buvo aptarti rinkimų rezultatai ir koalicijos sutarties su demokratais „Vardan Lietuvos“ sąlygos.

Kaip teigė skyriaus pirmininkas Audrius Klėjus, teko pripažinti, kad rinkimai partijai buvo nesėkmingi, laimėtos tik dvi vietos Taryboje, nors prieš ketverius metus į Tarybą pateko net penki šios politinės jėgos atstovai.

„Dar prieš antrąjį merų rinkimų turą mes, suderinę savo pozicijas su centrine partijos vadovybe, nusprendėme jungtis prie daugiausiai mandatų laimėjusios „Vardan Lietuvos“, kadangi juos palaikė didžioji dauguma mūsų rajono gyventojų. Mes norime kartu su lyderiais dirbti rajono žmonių labui ir padėti jiems spręsti mūsų žmonėms svarbius klausimus“, – sakė A. Klėjus.

Jis teigė, jog pirmadienį skyriaus posėdyje buvo aptariamos koalicinės sutarties sąlygos. Paklaustas, kokie konservatorių pageidavimai bus išdėstyti koalicijos sutartyje, A. Klėjus sakė, jog ypatingų reikalavimų ir pageidavimų konservatoriai neketina reikšti.

„Kadangi Taryboje būsime tik du konservatorių atstovai, tai kažkokių postų ar kitų vadovaujamų pareigų neturime teisės reikalauti“, – sakė A. Klėjus.

Paklaustas, ar jis užimtų mero pavaduotojo pareigas, jei iš „demokratų“ vadovybės gautų tokį pasiūlymą, A. Klėjus atsakė, jog tikrai dabar nesiruošia priimti tokio pasiūlymo ir vicemeru neketina dirbti.

Koalicijos sutarties projektas bus netrukus parengtas, jis bus pateiktas derinti su būsimaisiais koalicijos partneriais.

Devynias vietas rinkimuose laimėję „Vardan Lietuvos“ ir dvi vietas iškovoję konservatoriai, sujungę pajėgas, sudarys trapią daugumą – 11 balsų (iš 21).

Redakcijos duomenimis, per konservatorių Lazdijų skyriaus posėdį buvo kalbama ir apie organizacinius klausimus, tačiau A. Klėjus nenorėjo plačiau komentuoti, tik pastebėjo, jog būtina Lazdijuose auginti naujus politinius lyderius.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: