Dzūkų žinios

Lietuvos bavariško akmenslydžio čempionate – Lazdijų atstovų triumfas

Dalintis:

Kauno ledo rūmuose surengtas Lietuvos bavariško akmenslydžio čempionatas – gausiausias istorijoje.

Ant puikiai ir profesionaliai paruošto ledo varžėsi penkios komandos, o asmeninėse varžybose savo jėgas išbandė 21 žaidėjas. Tiek žaidėjų bei komandų Lietuvos pirmenybėse dar nėra buvę, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Retenybė yra Lietuvoje žaisti ant ledo, atitinkančio bavariško akmenslydžio reikalavimus. Kadangi Kauno ledo rūmai dar yra pakankamai nauji, tai visos sąlygos ir atmosfera buvo puikios. Esu tikrai patenkintas įvykusiomis kokybiškomis varžybomis“, – sakė bavariško akmenslydžio treneris Žilvinas Eidukaitis.

Būtent Ž. Eidukaičio treniruojami Lazdijų gimnazijos auklėtiniai, tarp kurių dauguma turi patirties Europos bei pasaulio jaunių ir jaunimo čempionatuose, dominavo varžybose Kaune. Asmeninėse taiklumo varžybose Lietuvos čempionu tapo Skirmantas Žukauskas, surinkęs 259 taškus.

„Asmeninės varžybos parodo individualų sportininko pasirengimą. S. Žukauskas šiek tiek nustebino, nes jis jau yra nebe moksleivis, turi darbą, bet aktyviai prisijungia prie moksleivių treniruočių, ne kartą važiavo sportuoti su mumis į Kauną. Jis praeityje buvo pasiekęs pergalių, bet tokio gero rezultato kaip šįkart jis dar neturėjo“, – pasakojo Ž. Eidukaitis.

Sidabro medalį iškovojo Gustas Valaika (223 tšk.), bronzos – Titas Malinauskas (221 tšk.). Ketvirtas liko Egidijus Kazlauskas (194 tšk.), kuris šiuo metu atlieka privalomąją karinę tarnybą, bet turėjo laisvą savaitgalio dieną ir ją išnaudojo dalyvaudamas čempionate. Ž. Eidukaitis liko nustebęs tokiu jo pasirodymu, nes E. Kazlauskas nesitreniravo visus metus.

Dalyvių skaičių šuolį Lietuvos bavariško akmenslydžio čempionate lėmė Rokiškio bendruomenės įsitraukimas į šį sportą. Vos metus bavarišką akmenslydį besitreniruojantys Rokiškio aisštoko klubo nariai sparčiai progresuoja ir po truputį vejasi Lazdijų sportininkus.

„Dalyvių skaičius, galbūt ir ne taip greitai kaip norėtųsi, bet auga. Tai suteikia optimizmo. Dar keletas merginų iš Lazdijų gimnazijos sirguliavo ir negalėjo atvykti į Kauną“, – teigė treneris.

Lietuvos čempionato komandinėse varžybose dalyvavo po dvi Lazdijų gimnazijos ir Rokiškio aisštoko klubo komandas bei Rokiškio „Rotary“ klubas. Didžiausia intriga buvo tarp dviejų Lazdijų gimnazijos komandų. Antroji ekipa čempionato starte laimėjo Lazdijų derbį 14:2. Nors vėliau Lazdijų antroji komanda kiek netikėtai pralaimėjo Rokiškio aisštoko klubo pirmai ekipai, dėl geresnio taškų koeficiento ji tapo čempione.

Sidabro medaliai atiteko pirmajai Lazdijų gimnazijos komandai, bronzos – Rokiškio „Rotary“ klubui.

„Antroji Lazdijų komanda lyg ir turėjo būti silpnesnė, bet sugebėjo nugalėti pagrindinius varžovus. Galiu pasidžiaugti rokiškėnų pažanga. Su kiekvienomis varžybomis matau naujų veidų, o tai reiškia, kad jie pritraukia vis daugiau žmonių. Labai gerai, kad atsiranda konkurencija Lazdijams. Visa tai – tik į pliusą“, – džiaugėsi Ž. Eidukaitis.

Treneris atskleidė, kad bavariško akmenslydžio užuomazgos atsiranda Ignalinoje, taip pat yra planuojama sudaryti sąlygas sportuoti Kėdainių gyventojams, todėl ateityje šalies pirmenybių dalyvių skaičius turėtų dar labiau augti.

„Žinoma, norėtųsi, kad ir didieji miestai sugebėtų paruošti vieną, kitą komandą. Tai tikrai pagyvintų čempionatus. O labiausiai noriu, kad į šį sportą įsijungtų daugiau merginų ir moterų. Oficialiuose čempionatuose moterys varžosi atskirose įskaitose, todėl būtų smagu suburti ir merginų rinktinę“, – šypsojosi Ž. Eidukaitis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: