Dzūkų žinios

Šventiniai pusryčiai mamai: 3 receptai, prie kurių ruošimo noriai prisidės ir mažieji kulinarai

Dalintis:

Sekmadienį dėmesiu apdovanosime mamas, o vienas meilę ir rūpestį parodančių gestų gali būti ir šventiniai pusryčiai, nuteikiantys džiugiai dienai. Elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ dalijasi 3 pusryčių idėjomis – iš pažiūros paprasti ir lengvi, pusryčiai taps šventiški juos dailiai papuošus, patiekus su meile ir lydint sveikinimams.

Prancūziškas omletas su sūriu

Prancūziškas omletas su sūriu – švelnus ir skanus patiekalas, populiarus visame pasaulyje ir tikriausiai nesyk keptas jūsų namuose. Šis receptas tinkamas ir šventei, ir kasdienai. Keisdami garnyro ingredientus kaskart gausite vis naują skonį. Recepto įvairovei siūlome išbandyti gaminti su čederio, mocarelos ir alpių sūriais, taip pat paskaninti plonai pjaustytu kumpiu, grybais, šviežiomis žolelėmis.

1 porcijai reikės:

2 kiaušinių, 15 g sviesto, 1-2 riekelių ciabatta duonos, 4-5 vyšninių pomidorų, 1 česnako skiltelės, šlakelio alyvuogių aliejaus. Pagal skonį – druskos, pipirų, tarkuoto kietojo sūrio ir laiškinio česnako.

Gaminimo eiga:

Išplakite kiaušinius. Paskrudinkite ciabatta duonos riekeles. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir ant nedidelės kaitros apkepkite vyšninius pomidorus, kol šie suminkštės (4-5 min). Tuomet dėkite tarkuotą česnaką, berkite druskos ir pipirų, kepkite dar minutę.

Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, pilkite kiaušinių plakinį ir iš karto pradėkite maišyti silikonine mentele. Nuolat maišykite ir vis purtykite keptuvę, kol masė pradės tirštėti. Tuomet paskleiskite kiaušinių masę tolygiai per visą keptuvę, leiskite šiek tiek sukietėti apačiai. Ant viršaus berkite sūrio.

Mentelės pagalba sukite omletą į ritinėlį. Omletą pabarstykite druska, pipirais ir smulkintais česnakų laiškais. Patiekite su apkeptais pomidorais ir skrudinta duona.

Lietiniai su varške ir uogomis

Šis receptas patiks neturintiems daug patirties ar laiko virtuvėje, tačiau norintiems palepinta savo mamą, ypač – jauniesiems kulinarams. Galite įsigyti jau paruoštų lietinių su varške, kuriuos reikės tik atšildyti, pakepti ir pagardinti uogomis ar mėgstamu garnyru. Lietinių puošyba – puikus užsiėmimas ir laisvė fantazijai.

1 porcijai reikės:

2 šaldytų lietinų su varške, kelių braškių, saujelė aviečių, saujelė šilauogių, keli mėtų lapelių, 2 v. š. grietinėlės.

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir iškepkite lietinius pagal nurodymus ant pakuotės. Patiekite blynelius su uogomis, mėtų lapeliais ir grietinėle. 

Granola su graikišku jogurtu, bananais ir braškėmis

Kas gali atsisakyti skanių ir sveikų pusryčių, ypač kai jie taip lengvai paruošiami? O jei šis patiekalas dar ir nustebintų mamą Motinos dienos proga – laimės kupini momentai bus garantuoti. Šventei sukurtas receptas puikiai tiks ir kasdienai.

1 porcijai reikės:

150 g graikiško jogurto, 80 g granolos, pusės banano, 3-4 braškių.

Gaminimo eiga:

Griežinėliais supjaustykite braškes ir pusę banano. Stiklainyje ar kitame serviravimo inde sluoksniuokite braškes, pusę kiekio jogurto, pusę kiekio granolos, bananus, toliau – likusią dalį jogurto ir granolos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: