Dzūkų žinios

Kalėjimų tarnyba: atskleista heroino tiekimo į Alytaus kalėjimą schema, dalyvavo ir vaikas

Dalintis:
Į Alytaus kalėjimą buvo tiekiamas heroinas. (Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.)

Lietuvos kalėjimų tarnyba atlieka didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kurio metu išaiškinta ir sulaikyta asmenų grupė, organizavusi ir vykdžiusi didelių kiekių narkotinių medžiagų tiekimą į Alytaus kalėjimą.

Pasak Lietuvos kalėjimų tarnybos, šių metų pradžioje kriminalinės žvalgybos pareigūnai sulaikė moterį, atvykusią į ilgalaikį pasimatymą su savo vyru Alytaus kalėjime. Moteris sutuoktiniui ketino perduoti „dovaną“ – maišelį su heroinu, kurį šis nuteistasis, remiantis byloje turimais duomenimis, kartu su bendrininkais būtų išplatinęs kitiems nuteistiesiems.

Sužlugus šiam narkotinių medžiagų perdavimui, nuteistieji suplanavo dar vieną bandymą. Šį kartą labai didelį heroino kiekį į Alytaus kalėjimą turėjo pristatyti nepilnametis, tačiau pareigūnai ir vėl užkirto kelią nusikalstamai veikai, tad narkotikai nepasiekė nuteistųjų, nurodoma žranešime žiniasklaidai.

Pareigūnų teigimu, atliekant visą kompleksą ikiteisminio tyrimo veiksmų buvo identifikuoti ir sulaikyti asmenys, kurie, kaip įtariama, prisidėjo prie minėtų narkotinių medžiagų perdavimo. Paaiškėjo, kad dalis jų yra Kauno ir Klaipėdos miesto gyventojai, atlikinėję bausmę šioje įkalinimo įstaigoje, paleisti iš jos lygtinai bei probuojami. Kaip galima įtarti, šie asmenys, užuot bandę elgtis teisėtai ir įsitvirtinę visuomenėje, būdami laisvėje įkūrė narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo „taškus“, teigiama pranešime.

Atliktų kratų metu pareigūnai rado labai didelį kiekį heroino bei kitų narkotikų – amfetamino, kokaino, steroidų, šių medžiagų svėrimo ir pakavimo priemones.

Iš viso įtarimai šiuo metu pareikšti 11-ai asmenų, keletui iš jų paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Dalintis:

1 komentaras apie “<strong>Kalėjimų tarnyba: atskleista heroino tiekimo į Alytaus kalėjimą schema, dalyvavo ir vaikas</strong>”

  1. Blogiausia kad fasavimas vykdomas nekalibruotomis svarstyklėmis , taip gali nukentėti vartotojas . Vadovams reikia skirti po griežta ispėjima , nurodant pašalinti trūkumus .

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: