Dzūkų žinios

Lazdijų merė A. Miškinienė stabdo narystę Demokratų sąjungoje „Vardan Lietuvos“

Dalintis:
Ausma Miškinienė. (ELTA / Mariaus Morkevičiaus nuotr.)

Klausimų dėl galimo piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis sulaukusi Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė stabdo narystę Demokratų sąjungoje „Vardan Lietuvos“.

Kaip teigiama partijos išplatintame pranešime, politikė dar Demokratų sąjungos valdybai pateikė prašymą stabdyti narystę iki to laiko, kol rajono savivaldybėje bus baigtas jos inicijuotas neplaninis auditas dėl tarybos narių išlaidų kompensavimo ir jų dalinio darbo apmokėjimo pagrįstumo.

Penktadienį partija patvirtino merės prašymą.

Be to, A. Miškinienė informavo, kad iki minėto laikotarpio atsisako ir visų partijoje užimamų pareigų – iki šiol ji ėjo partijos pirmininko pavaduotojos ir valdybos narės pareigas, buvo Lazdijų skyriaus pirmininkė.

Demokratų sąjungos pirmininkas Saulius Skvernelis pripažįsta, kad Lazdijų merės indėlis kuriant partiją ir užtikrinant jos sėkmingą veikimą buvo vienas kertinių, tačiau, pasak Seimo nario, keliami klausimai dėl kompensacinių išlaidų 2019-2023 m. kadencijoje panaudojimo pagrįstumo nepalieka kitos išeities kaip tik tvirtinti A. Miškinienės prašymą.

„Ne vienerius metus dirbome su Ausma, puikiai ją pažįstu ir gerbiu jos sprendimą. Lazdijų krašto žmonės puikiai mato teigiamus pokyčius, kurie vyksta Ausmos vadovavimo laikotarpiu. Tikiuosi, kad audito metu bus atsakyta į visus klausimus, o ydingos praeities apskaitos praktikos – ištaisytos“, – pranešime cituojamas S. Skvernelis.

A. Miškinienė grąžino į savivaldybės biudžetą virš 4 tūkst. eurų

ELTA šią savaitę skelbė, kad abejonių dėl galimo piktnaudžiavimo kanceliarinėmis išmokomis sukėlusi Lazdijų merė nutarė grąžinti į savivaldybės biudžetą  4418 eurų.

Apie pastarąjį sprendimą politikė antradienį pranešė savo „Facebook“ paskyroje. Nors pripažino, kad kanceliarinių išlaidų atsiskaitymo tvarka ir reglamentavimas turi ydų, A. Miškinienė nurodė, kad buvo kompensuotos tik patirtos išlaidos.

Visuomenininkas Andrius Tapinas savo tyrime atskleidė, kad politikė, naudodamasi tarybos nario veiklai skirtomis išmokomis, atsiskaitinėjo už kurą 42 skirtingomis banko kortelėmis, kasdien pylėsi degalus itin dideliais kiekiais.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Kauno miesto, Kauno rajono, Ignalinos bei Šaulių savivaldybėse.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: