Dzūkų žinios

Sveikata – svarbiausias turtas: merė ir tarybos nariai susitelkė dėl sveikatos priežiūros įstaigų ir pacientų ateities

Dalintis:

Sveikatos priežiūros sistema itin svarbi visiems žmonėms, nes kiekvienas nusipelnė medicinines paslaugas gauti laiku, kokybiškas ir arčiausiai namų. Siekdami tai užtikrinti, rajono savivaldybės merė, tarybos nariai ir rajono sveikatos priežiūros įstaigų vadovai bendru sutarimu ir sprendimu sutarė inicijuoti Sveikatos centro kūrimą Lazdijuose. Jį ketinama steigti viešąsias įstaigas „Lazdijų ligoninė“ ir „Lazdijų savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centras“ apjungiant į vieną juridinį vienetą, vieną įstaigą, o rajone veikiančias privačias sveikatos priežiūros įstaigas bei savivaldybės visuomenės sveikatos biurą bei Lazdijų socialinių paslaugų centrą pakviečiant dirbti kartu pasirašius bendradarbiavimo sutartis.

Įsteigtame Sveikatos centre registruotiems gyventojams ar atvykstantiems su siuntimais būtų teikiamos svarbiausios sveikatos priežiūros ir kitos šios srities būtinos paslaugos.

Sveikatos centras naudingas ir gyventojams, ir medicinos darbuotojams

Sėkmingai dirbantis Sveikatos centras sąlygotų stabilumą, papildomas investicijas įrangai ir infrastruktūrai, padėtų išsaugoti ir pritraukti dirbti į Lazdijus geriausius gydytojus, slaugytojus ir kitus darbuotojus, dar sparčiau gerėtų teikiamų paslaugų kokybė, pasiekiamumas ir didėtų jų pasiūla.

Merė Ausma Miškinienė tvirtina: „Svarbiausia, kad gyventojams sveikatos priežiūros paslaugos būtų kokybiškos, gaunamos kaip galima greičiausiai ir arčiausiai nuo jo gyvenamos vietos. Jei turėsime kokybiškas paslaugas, pilnas medikų komandas ir sveikstančius laimingus pacientus, jokios reformos mums nebus baisios, mes būsime stiprūs ir savarankiški.“

Su merės teiginiais antradienį vykusiame Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje vienbalsiai balsuodami už Sveikatos centro kūrimą ir pavedimą jo kūrimo koordinavimą pavesti merei sutiko ir visi Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariai. Svarbu tai, kad skubos nėra, o tarybos sprendimas reiškia pradžią, labai svarbūs darbai ir dar daugybė svarbių sprendimų laukia ateityje.

Artimiausiu metu darbą pradės merės Ausmos Miškinienės sudaryta darbo grupė. Dalyvaujant visoms suinteresuotoms šalims, ekspertams, tariantis, diskutuojant, bus pasiūlyti sprendimai dėl galimos naujojo sveikatos centro administracinės struktūros, paslaugų spektro, atlikta finansinė analizė ir pateiktos prognozės.

Labai svarbus vaidmuo ir didžioji dalis darbo teks Lazdijų ligoninės direktoriaus pavaduotojui medicinai, šiuo metu vykdančiam ir direktoriaus pareigas, Vladimirui Jelisejevui. Susitikimo su darbuotojais metu jis pabrėžė, kad Sveikatos centro įkūrimas padėtų ir patiems medikams lengviau dirbti bendrai, užtikrinti geresnę motyvacinę sistemą ir darbo sąlygas.

Gyventojams nerimauti nėra dėl ko

Įsteigus Sveikatos centrą, tiek sergantys, tiek profilaktiniams patikrinimams gydymo įstaigose besilankantys Lazdijų krašto žmonės nepatogumų nepajus. Patekimo į gydymo įstaigas tvarka išliks tokia pati.

Šeimos gydytojai ir jų komandos darbą tęs įprastai, asmens sveikatos priežiūros įstaigos dirbs įprastu grafiku ir tvarka, prireikus pacientai bus guldomi mūsų ligoninėje, o esant sudėtingesniems atvejams – siunčiami į trečiojo lygio gydymo įstaigas.

Iš esmės šis vadybinis pokytis lies administracinius klausimus, kuriuos išsprendus naudą gaus tiek pacientai, tiek sveikatos priežiūros srityje dirbantis personalas.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: