Dzūkų žinios

Lazdijų rajono policijos komisariato viršininkas Mantas Struckas siunčia gerą žinią: gyventojai gali būti ramūs, rajone niekas nesikeis

Dalintis:
Angelų sargų (policijos) diena – išskirtinė ne tik policijoje dirbantiems pareigūnams, ši diena svarbi kiekvienam iš mūsų: juk svarbu jaustis saugiems, o, iškilus pavojui, tvirtai žinoti, kad sulauksime pagalbos.

Dineta Babarskienė

Pirmadienio rytą Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai susirinko į Lazdijų Šv. Onos bažnyčią, kur paminėjo profesinę šventę. Melstasi už gyvus ir amžinybėn išėjusius pareigūnus. Išėjusieji anapilin pagerbti tylos minute. O susirinkusiems negailėta nuoširdžių padėkos žodžių, dovanų, gėlių ir muzikinių kūrinių. Juk žemiškųjų angelų sargų dėka galime jaustis saugūs, o prireikus, žinome, bus pagelbėta. Šie žmonės dirba savo darbą Tėvynės ir mūsų labui.

Tvirtas pareigūno pažadas

Angelų sargų (policijos) diena – išskirtinė ne tik policijoje dirbantiems pareigūnams, ši diena svarbi kiekvienam iš mūsų: juk svarbu jaustis saugiems, o, iškilus pavojui, tvirtai žinoti, kad sulauksime pagalbos.

Tad visai nenuostabu, jog gyventojams itin svarbu žinoti, ar tokie pat saugūs galės jaustis ir ateityje, ar sulauks policijos pareigūnų pagalbos ne tik miestų, bet ir mažų kaimų, kaimelių ir net atokių vienkiemių gyventojai. Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė parlamente jau pristatė planus naikinti Alytaus, Marijampolės, Utenos, Tauragės ir Telšių apskričių komisariatus. Tokios valdžios užmačios kelia didelį nerimą rajono gyventojams. Tad nors diena šventinė ir tokią dieną svarbu išsakyti gerus žodžius, padėkoti, tačiau negalėjau to nepaklausti Lazdijų rajono policijos komisariato viršininko Manto Strucko, ar rajono gyventojai nebus palikti likimo valiai. Angelų sargų dieną Lazdijų rajono policijos komisariato viršininkas Mantas Struckas užtikrino: gyventojai gali būti ramūs. „Niekas pas mus rajone nesikeis“, – tvirtai atsakė pareigūnas.

Žemiškuosius angelus sargus sveikino visa Lazdijų krašto bendruomenė

Tad net švęsdami savo profesinę šventę, susirinkę pareigūnai buvo rimti ir susikaupę, šypsenų veiduose mažai. Būtent šypsenų jų veiduose pasigedo ir Lazdijų komisariato viršininkas M. Struckas, tačiau lyg iš gausybės rago pasipylę sveikinimai, padėkos pamažu šypsenomis nutvieskė veidus, tačiau, matyt, pareigūnai jau taip įpratę – būti santūrūs, tad ir giriami išlaikė rimtį. „Tėvynės labui“, – pareigūnų balsai bažnyčioje skambėjo ramiai ir užtikrintai. O linkėta jiems visko, ko žmogui reikia. Kad po tarnybos jų lauktų mylintys žmonės – šis palinkėjimas nuskambėjo ne iš vieno policijos vadovo lūpų. To paties mūsų pareigūnams linkėjo ir svečias iš kaimyninės Lenkijos Respublikos – Seinų policijos komendantas Janušas Sepko. Tiesa, kaip ir juokais, ir rimtai sakė Lazdijų PK viršininkas M. Struckas, kad pareigūnų artimiesiems irgi labai pasisekė, mat jie arčiausiai savęs turi net du angelus sargus: tą, kuris Danguje, ir tą, kuris šalia.

Pasveikinti pareigūnų atvyko ir Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė bei kiti rajono savivaldybės darbuotojai. Rajono vadovė padėkas už pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, kuriant saugią aplinką Lazdijų rajone, įteikė Simonai Lediajevaitei, Ievai Pileckienei, Dariui Valentukoniui, Šarūnui Pacukoniui, Skirmantui Žukauskui, Šarūnui Radzevičiui. Padėka už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą organizuojant švietėjišką ir prevencinį darbą, kuriant saugią aplinką Lazdijų rajone, aktyvų bendradarbiavimą su Lazdijų rajono savivaldybe ir seniūnijomis atiteko Renatai Ribinskienei. Šiai pareigūnei bei jos kolegei Ugnei Kalinauskienei gerų žodžių netrūko, mat jos – tos pareigūnės, kurios arčiausiai žmonių, dažniausiai matomos atvykstančios į seniūnijas, bendruomenes, bibliotekas, mokyklas. Jų laukia ir senjorai, ir mažieji rajono gyventojai: žiūrėk, koks mažiukas, kad puls pareigūnėms į glėbį, o ir senjorai joms išsipasakoja, ko kitą kartą ir nepasakytų ar nutylėtų.

Profesinės šventės proga policijos pareigūnus sveikino Lazdijų PGT viršininkas Rimantas Bokmota, Lazdijų viešosios bibliotekos direktorė Vaiva Malinauskienė, Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Lazdijų padalinio specialistės Daiva Gorochovenkienė ir Jurgita Sušinskienė, o visų Lazdijų rajono savivaldybės seniūnų vardu sveikinimo žodį tarė Šventežerio seniūnijos seniūnė Aldona Burbienė.

Mūsų pareigūnai verti didžiausių apdovanojimų

Posakis, kad savame krašte pranašu nebūsi, šįkart visai netiko. Mūsų rajone besidarbuojančių pareigūnų darbas buvo deramai įvertintas: apdovanojimų apstu.

Pareigūnams apdovanojimus įteikė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimundas Jaciunskas.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alvydo Jurgelevičiaus padėkos už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą Angelų sargų (policijos) dienos proga įteiktos šiems pareigūnams, kuriais galime didžiuotis kiekvienas, mat jie dirba mūsų rajone: trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanoti inspektorius Justinas Škarnulis, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjas, ir komisarė Ugnė Kalinauskienė, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja. Komisarė Rasma Šoliūnienė apdovanota antrojo laipsnio atminimo ženklu „Už ištarnautus metus“.

Išreikštos padėkos inspektoriui Emilijui Pakutkai, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus tyrėjui, viršilai Agnei Salickaitei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus tyrėjai, viršilai Simonai Glušinskaitei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiajai patrulei, viršilai Ignui Bučinskui, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiajam patruliui.

Dviejų dienų papildomos mokamos atostogos suteikiamos inspektoriui Egidijui Macenkai, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjui.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alvydo Jurgelevičiaus įsakymu, už nuolatinį bendradarbiavimą su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnais bei rodomą asmeninę iniciatyvą skatinant bendruomeniškumą, geranorišką aktyvią pagalbą vykdant nusikalstamumo ir kitų teisės pažeidimų prevenciją, savanorišką pagalbą gyventojams formuojant saugią gyvenamąją aplinką, už policijos informacijos sklaidą gyventojams, dalyvavimą prevenciniuose renginiuose ir priemonėse, Angelų sargų (policijos) dienos proga išreikšta padėka: Aldonai Burbienei, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Šventežerio seniūnijos seniūnei, Valdai Žukauskienei, Lazdijų rajono savivaldybės Krosnos seniūnijos seniūnei, Romui Sereičikui, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato policijos rėmėjui, Ramintai Buzaitei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato policijos savanorei, Austėjai Apolskytei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato jaunajai policijos rėmėjai.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alvydo Jurgelevičiaus įsakymu, už aktyvų bendradarbiavimą saugaus eismo gerinimo srityje Lazdijų rajono savivaldybėje bei Angelų Sargų (policijos) dienos proga pareikšta padėka Virginijui Blažauskui, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriaus vyresniajam specialistui.

Lazdijų meno mokyklos mokiniai bent trumpam praskaidrino nelengvą pareigūnų kasdienybę. Ugnius Bondorevas, Titas Lukoševičius atliko instrumentinius kūrinius. Širdis suvirpino garsusis kūrinys „Ilga kelionė per kopas“. Bažnyčios skliautais nuskambėjo ir policijos rėmėjos, įstabaus balso savininkės Lukos Bagdonaitės atliktas garsus kūrinys, tikras muzikos šedevras – „Aleliuja“.

Pareigūnų darbas – sunkus, reikalaujantis ne tik fizinės ištvermės, bet ir dvasinės stiprybės. Jos pareigūnams linkėjo Lazdijų dekanato dekanas Nerijus Žvirblys, laimindamas visus susirinkusius.

„Ačiū už saugų mūsų rajoną. Ačiū, kad ginate, saugote, padedate“, – tą galėtų ištarti kiekvienas, čia gyvenantis.

Beje, rugsėjo pradžioje atlikta „Baltijos tyrimų“ apklausa parodė, kad net 75 proc. respondentų pasitiki policija.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: