Dzūkų žinios

Buvusioje Merkinės skalbykloje Vytaras Radzevičius atidarė „Kepsnių cechą“

Dalintis:
Praėjusią savaitę Vytaras Radzevičius pristatė naują savo projektą Merkinėje – „Kepsnių cechą“.

Aktyvūs Dzūkijos gyventojai ir čia atvykstantys miestiečiai stengiasi šiam kraštui įpūsti naujos gyvybės ir imasi prasmingų projektų. Visi jau puikiai žino Merkinėje pradėtą įgyvendinti „Merkinės fabriko“ projektą, kurio iniciatorius yra žinomas keliautojas ir žurnalistas Vytaras Radzevičius. Daugelis Lietuvos gyventojų jau spėjo pamėgti ant Merkinės kalno įsikūrusį ir vasaromis veikiantį jo restoraną, o praėjusią savaitę Vytaras pristatė naują savo projektą Merkinėje – „Kepsnių cechą“.

„Dzūkų žinių“ kalbintas Vytaras sakė, jog „Kepsnių cechas“ yra viso komplekso „Merkinės fabrikas“ sudedamoji dalis. Jo teigimu, pagrindinė šio objekto ašis – kepsniai ant žarijų.

Namas, kuriame įsikūrė „Kepsnių cechas“, – buvusi skalbykla ir pirtis, juos pavyko atstatyti, dabar jis kuria aplinką keičiantį vaizdą.

„Įsigijome argentinietišką kepsninę, todėl kepsniai bus pagrindinė meniu dalis. Taikome vietinio maisto grandinės principą – produktai šiam cechui bus gaunami iš vietinių ūkininkų. Tai ir jautiena, grybai, sūriai, stengiamės turėti vietinius produktus“, – sakė Vytaras.

Jis pasakojo, jog pro pastato langus atsiveria puikus vaizdas į piliakalnį. Vienu metu naujojoje patalpoje gali susėsti iki 30 žmonių, o stovimas furšetas sutalpintų iki 50 žmonių. Vytaras sakė, jog vasarą „Kepsnių ceche“ galės apsilankyti dar daugiau žmonių, nes bus įrengta terasa.

Pasidomėjus, kokius patiekalus siūlys „Kepsnių cechas“, Vytaras sakė, jog čia bus kepami jautienos, kiaulienos, vištienos kepsniai, taip pat specialūs kepsniai vegetarams.

„Vaikams kepsime „čirvinius“ blynus su trintomis braškėmis, bus siūlomos vis kitos dienos sriubos, pasiūlysime tuno karpačio, jautienos tartarą, raugintų daržovių, specialios kavos – tiesiai iš Salvadoro, desertų. Bus pilnas maisto kompleksas – nuo užkandžių iki deserto“, – pasakojo V. Radzevičius.

Paklaustas, kaip dirbs „Kepsnių cechas“, Vytaras sakė, jog planuojama dirbti visus metus. Žiemą savaitgaliais – penktadieniais nuo 17 val., šeštadieniais ir sekmadieniais – nuo 12 val. Jo teigimu, bus sekami lankytojų srautai ir atitinkamai koreguojamas darbo laikas. Šuo metu „Kepsnių ceche“ dirba 11 žmonių, visi vietiniai gyventojai.

„Svarbus dalykas, kad čia organizuosime ir kitas veiklas – filmų peržiūras, teminius vakarus, edukacijas. Bandysime iki pavasario paleisti didįjį pastatą, taip pat galvojame apie nakvynių vietas, kurių Merkinėje labai trūksta“, – apie ateities planus pasakojo V. Radzevičius.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: