Grybų randa tik patyrę grybautojai, mėgėjai perka
Kaipgi yra su tais grybais: auga jie mūsų miškuose ar ne?
Kaipgi yra su tais grybais: auga jie mūsų miškuose ar ne?
Norintiems išbandyti kai ką naujo su gerai pažįstamu ingredientu, „Iki“ kulinarijos technologė rekomenduoja du paprastus receptus ir nebrangių ingredientų – paruošite visai lengvai, o nustebinsite visus.
Ramunė prirenka pavydėtinai daug voveraičių – be kelių kibirų grybų namo negrįžta.
Ne visi žino, kad geltonpintė yra valgomas grybas, netgi delikatesas.
Situacija, kad liečia uogas ir grybus Dzūkijoje, yra tragiška.
Prisipažinsiu, kad esu abejingas grybavimo aistrai. Tiesa, man labai patinka pasivaikščiot po mišką.
Dineta Babarskienė Jei anksčiau rajono gyventojai negalėjo pasigirti miško gėrybėmis, tai dabar, gerai palijus, socialiniuose tinkluose vienas per kitą dalijasi savo gausiais laimikiais bei įspūdžiais iš pamėgtų miškų. Taip erzindami ir versdami kaimynus bei pažįstamus sėsti į automobilius ir dumti pagrybauti. Tereikia vos trijų sąlygų, kad sugrįžtum namo su pilnomis pintinėmis Vieni grybautojai noriai dalijasi … Skaityti toliau
Ankstyvo pavasario grybas – austriškoji plačiataurė. Akį traukia ryški jo raudona spalva.
Lazdijų bei Veisiejų trečiojo amžiaus universiteto studentams surengta popietė, kurioje buvo dalijamasi savo šeimose išsaugotomis pasninko bei Kūčių stalo patiekalų gaminimo ir pateikimo tradicijomis.
Žaliuokių sezonas prasidėjo: jas grybautojai tiesiog iš smėlio traukia, neša pintinėmis.
Kaip mes, žmonės, elgiamės miškuose, kuriuose patys ieškome ir atgaivos, ir nusiraminimo?
Ramunė Verbickienė iš Perlojos nesikuklina, kiek ji, ne visi tiek grybų randa. Priežastis labai paprasta: „Ne visi mato grybus miške.“