Grybai
Grybai per sausrą: tikrų tikriausias delikatesas auga ant senojo Širvinto ąžuolo
Ne visi žino, kad geltonpintė yra valgomas grybas, netgi delikatesas.
Dzūkijoje miškai tušti, rytų Lietuvoje grybų yra, bet nėra rinkėjų
Situacija, kad liečia uogas ir grybus Dzūkijoje, yra tragiška.
KETVIRTADIENIO AIDAS
Prisipažinsiu, kad esu abejingas grybavimo aistrai. Tiesa, man labai patinka pasivaikščiot po mišką.
Rajono grybautojai giriasi vis gausesniais laimikiais
Dineta Babarskienė Jei anksčiau rajono gyventojai negalėjo pasigirti miško gėrybėmis, tai dabar, gerai palijus, socialiniuose tinkluose vienas per kitą dalijasi savo gausiais laimikiais bei įspūdžiais iš pamėgtų miškų. Taip erzindami ir versdami kaimynus bei pažįstamus sėsti į automobilius ir dumti pagrybauti. Tereikia vos trijų sąlygų, kad sugrįžtum namo su pilnomis pintinėmis Vieni grybautojai noriai dalijasi … Skaityti toliau
Grybai, kurie valgyti per gražūs: naudoja velykinėms kompozicijoms kurti
Ankstyvo pavasario grybas – austriškoji plačiataurė. Akį traukia ryški jo raudona spalva.
Grybų atsargos menksta: grybautojai jau laukia grybų sezono pradžios
Lazdijų bei Veisiejų trečiojo amžiaus universiteto studentams surengta popietė, kurioje buvo dalijamasi savo šeimose išsaugotomis pasninko bei Kūčių stalo patiekalų gaminimo ir pateikimo tradicijomis.
Džiugios žinios iš miško: gerokai pavėlavę, bet pasirodė. Kas?
Žaliuokių sezonas prasidėjo: jas grybautojai tiesiog iš smėlio traukia, neša pintinėmis.
Vienas įdomesnių radinių miške: krūva voveraičių, butelis ir skardinės
Kaip mes, žmonės, elgiamės miškuose, kuriuose patys ieškome ir atgaivos, ir nusiraminimo?
Užkietėjusi grybautoja net Kataro dykumoje prigrybautų
Ramunė Verbickienė iš Perlojos nesikuklina, kiek ji, ne visi tiek grybų randa. Priežastis labai paprasta: „Ne visi mato grybus miške.“